Hlavní obsah

Losování fotbalového mistrovství Evropy narušily sexuální zvuky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slavnostní losování skupin fotbalového mistrovství Evropy narušily v Hamburku zvuky připomínající sténání při sexuálním aktu. K sabotáži se posléze přihlásil známý anglický žertéř, který podobný kousek neprovedl poprvé.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Los fotbalového EURO se neobešel bez skandálu

Článek

Rušivé zvuky byly slyšet v televizním přenosu a zaznamenali je hosté v sále i funkcionář UEFA Giorgio Marchetti, jenž vedl losování. „Jsou tady slyšet nějaké zvuky…“ zmiňoval přímo v živém vysílání. Ty během chvíle sice přestaly být slyšet, přesto tuto chybu nemohla fotbalová veřejnost nechat bez povšimnutí a videoúryvky se velkou rychlostí začaly šířit internetem.

Nedlouho poté zveřejnil Angličan Daniel Jarvis na sociální síti X video, jak se mu pomocí mobilního telefonu podařilo spustit audiozáznam v sále. Podobným způsobem narušil už letos v lednu přenos utkání Anglického poháru na televizní stanici BBC.

Na nevyžádané zvuky se poté novináři ptali mimo jiné hlavního kouče anglické reprezentace Garetha Southgatea. „Něco jsem zaslechl, to ano. Když jsem si dal dvě a dvě dohromady, tak jsem předpokládal, že půjde o nějaký druh žertu. Nedokázal jsem ale rozeznat, co to bylo,“ odpověděl novinářům.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.