Hlavní obsah

Problém pro fanoušky, web FAČR čelí celý večer hackerskému útoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portugalsko, Turecko, do třetice pak tým z baráže. Soupeře pro EURO 2024 v Německu zná nejen česká fotbalová reprezentace, ale také její fanoušci. Již během sobotního večera byli nachystaní zaregistrovat svou žádost o vstupenky. Narazili však na nemilý problém. Web fotbal.cz ochromil hackerský útok.

Čeští fotbaloví reprezentanti jsou s losem ME celkem spokojeníVideo: FAČR

 
Článek

Registrace žadatelů o vstupenky na všechny tři zápasy základní skupiny měla začít na stránkách FAČR v sobotu 2. prosince ve 22:00, ale kvůli hackerskému útoku odstartuje až v neděli.

„Omlouváme se za technické problémy, kvůli kterým nejsou při spuštění registrace zájemců o vstupenky na EURO 2024 dostupné naše webové stránky. Problém nevznikl na straně FAČR,“ avizuje asociace ústy mluvčího Petra Šedivého.

Legendární Antonín Panenka slaví 75. narozeniny. Dostal k nim i vlastní bankovku.Video: Sport.cz

„Web byl posílen a připraven na nápor fanoušků, ale bohužel čelí celý sobotní večer hackerskému DDoS útoku, kterému nešlo předejít. Registraci pro následný nákup vstupenek jsme proto nuceni odložit na neděli,“ vysvětluje.

„O úspěšnosti žadatelů podle původních pravidel rozhodne případný los, a není tak důležité, kdy se žadatel o vstupenky přihlásí. FAČR je připravena prodejní okno případně prodloužit. Omlouváme se všem fanouškům za komplikace a děkujeme za pochopení,“ dodává Šedivý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.