Hlavní obsah

Míč je na zrádném povrchu dvakrát rychlejší, chystá se Pavlenka. První cíl je přistát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příklad mají fotbalisté ideální. Loni v listopadu v Olomouci porazili Faerské ostrovy 5:0, takže v sobotním utkání kvalifikace EURO má reprezentace na půdě stejného soupeře v Tórshavnu na co navazovat. „Rozhodně nás tam čeká jiný zápas. Doma s nimi byl jen přátelský, teď se jedná o kvalifikaci. Také podmínky budou jiné. Hrát se bude na umělé trávě, na což spousta z nás není zvyklá. Ale i přesto to musíme zvládnout,“ avizuje brankář Jíří Pavlenka, který v listopadu odchytal celý vítězný duel.

Umělka? Byl jsem na ní naposledy, když jsem hrál ještě za Slavii, přiznává Jiří PavlenkaVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Gólman Brém si rád zvykl na bundesligové standardy. Umělý trávník k nim nepatří, zvláště pro brankáře je záludný.

„Když je umělka opravdu mokrá, balon je na ní až dvakrát rychlejší než na normální trávě. Odskok je samozřejmě také jiný, takže rozdíly jsou patrné," poukazuje Jiří Pavlenka v rozhovoru pro FAČR.

Problematické přistání na Faerských ostrovech. Tomáš Souček se nebojí, z koho si ale kvůli tomu utahuje?Video: Sport.cz

Musí zalovit v paměti, kdy naposledy na nepoddajném povrchu chytal. „Naposledy jsem na umělce asi byl, když jsem ještě působil ve Slavii..." přemítá.

Hráči se před čtvrtečním odletem netěšili ani na další zvláštnost, dobrodružné přistání na malém letišti.

„Po pravdě se na krátkou přistávací dráhu zrovna moc netěším, ale nedá se nic dělat. Pro nás bude podstatný zápas, takže tohle bude první krok. Doufám, že ho zvládneme a přistaneme dobře," culí se 31letý Pavlenka.

Po oslavách se Spartou na sraz nároďáku. Zvládám to v pohodě, ale na umělku se netěším, říká Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

Sobotní kvalifikační duel na Faerech a úterní příprava v Černé Hoře všem uzavře dlouhou sezonu.

„Cíl v Brémách jsme zvládli, i když jsme si to trochu komplikovali. Pokud jde o reprezentaci, je škoda, že při minulém srazu jsme nevyhráli druhý zápas. Ale to je minulost, teď musíme zvládnout Faerské ostrovy a zakončit sezonu dobrým výsledkem," přeje si Pavlenka, jehož Werder skončil třináctý a udržel se v nejvyšší německé soutěži.

Reklama