Hlavní obsah

Špatná zpráva. Reprezentace se na startu kvalifikace musí obejít bez zraněného Schicka

Špatná zpráva. Česká fotbalová reprezentace se na startu kvalifikace o postup na EURO 2024 bude muset obejít bez elitního kanonýra Patrika Schicka. Druhý nejlepší střelec posledního mistrovství Evropy má zdravotní problémy, které ho na úvodní letošní sraz národního týmu nepustí. Česká reprezentace se v pátek 24. března utká ve Fortuna Areně v Praze s Polskem, o tři dny později nastoupí v Kišiněvě proti Moldavsku.

Špatná zpráva pro reprezentaci. Kvůli problémům s třísly bude chybět Patrik Schick.Video: Sport.cz, FAČR

 
Článek

„Už na nominační tiskové konferenci jsme avizovali, že tato varianta může nastat. Proto jsme taky nominovali pětadvacet hráčů, což je o dva víc než obvykle. V posledních dnech jsme byli ve spojení jak s Patrikem a jeho manažerem, tak se zástupci Leverkusenu. Patrikův zdravotní stav bohužel není takový, aby byl schopný na sraz národního týmu přijet a v zápasech nastoupit," vysvětlil v tiskové zprávě pro média manažer reprezentace Tomáš Pešír.

Schick sice začal po zranění v únoru a březnu nastupovat, ale v poslední době Leverkusenu opět chybí. „Počítali jsme s tím, že se to může stát. V týmu máme útočníky, kteří mají formu a kterým věříme. Připravíme se, jak nejlíp umíme. Patrikovi na dálku přejeme brzké uzdravení a věříme, že v dalších zápasech kvalifikace bude k dispozici," uvedl trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Fotbalová reprezentace nemá konečně nouzi o útočníky. Je to pozitivní změna?Video: Sport.cz

Patrik Schick odehrál za reprezentaci 35 zápasů a vstřelil 18 gólů. Je tak už na dvanáctém místě v české a československé historické tabulce střelců.

Reklama