Hlavní obsah

Utkání Izraele v kvalifikaci ME odložila UEFA na 15. listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Utkání Izraele se Švýcarskem v kvalifikaci o postup na fotbalové mistrovství Evropy přeložila UEFA na 15. listopadu. Zápas byl původně na programu ve čtvrtek v Tel Avivu, nový termín dnes oznámili zástupci fotbalové unie. UEFA už v neděli na neurčito odložila všechny zápasy naplánované na příští dva týdny v Izraeli, který vyhlásil po sobotním útoku palestinských radikálů z hnutí Hamás válečný stav.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Sídlo UEFA v Nyonu.

Článek

Na nový listopadový termín zatím UEFA neurčila konkrétní dějiště, kde se bude hrát, to oznámí podle vývoje situace. „UEFA bude i nadále situaci bedlivě sledovat a zůstane v kontaktu se všemi týmy, kterých se dotýká, než rozhodne o případných změnách dalších zápasů Izraele,“ uvedla UEFA v prohlášení.

Další odložená utkání v příštích týdnech se týkala kategorií hráčů do 21 a do 17 let.

Odklady i v basketbalu

Také basketbalový program doznává změn. Liga mistrů začne příští týden ochuzena o zápasy izraelských týmů. Federace FIBA kvůli bezpečnostní situaci v zemi, na kterou o víkendu zaútočili radikálové z hnutí Hamás a Hizballáh, odložila úterní utkání Hapoelu Jeruzalém s Benficou Lisabon ve skupině G a středeční duel Hapoelu Holon v Bonnu (F). Oba zápasy dostanou nový termín, až to okolnosti umožní, oznámila organizace, jež se takto rozhodla po dohodě s kluby a izraelskou federací.

Podobně zareagovalo také vedení Evropské ligy. Tento čtvrtek se proto neuskuteční utkání 2. kola mezi Armani Milán a Maccabi Tel Aviv.

Reklama