Hlavní obsah

Už to nemůže být horší. Německý fotbal vstřebává další šok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další noční můru si prožila německá fotbalová reprezentace, která po čtvrteční domácí porážce 2:3 od Turecka v úterý podlehla i v Rakousku 0:2. Podle trenéra německého nároďáku Juliana Nagelsmanna musí jeho svěřenci půl roku před domácím mistrovství Evropy udělat neskutečné množství práce.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Lavička německé fotbalové reprezentace během utkání s Rakouskem ve Vídni.

Článek

O vítězství Rakušanů ve Vídni rozhodli svými góly Marcel Sabitzer a Christoph Baumgartner. Hosté absolvovali téměř celý druhý poločas v oslabení bez vyloučeného Leroye Saného.

„Nehrajeme s lehkostí. Musíme udělat neskutečné množství práce na každé pozici. Je potřeba tuhle situaci přijmout,“ řekl Nagelsmann televizní stanici ZDF.

Sané dostal ve 49. minutě červenou kartu za to, že po souboji s Phillippem Mwenem soupeře srazil k zemi. Sedmadvacetiletý ofenzivní hráč Bayernu Mnichov byl ve svém 402. zápase profesionální kariéry vyloučen poprvé. Sanému hrozí trest na tři reprezentační duely.

Mwene se počínání soupeře, které bylo oceněno vyloučením, zdráhal pochopit. „Nejdřív mě zfauloval, k čemuž došlo v zápase už poněkolikáté. Tak jsem se ho ptal, co s ním je. Úplně mu přeplo a jednu mi vlepil,“ kroutil hlavou 29letý bek.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Trenér německé fotbalové reprezentace Julian Nagelsmann během zápasu s Rakouskem.

„Leroy se omluvil před celým týmem. Ani to, co udělal Mwene, nebylo správné, ale Leroy samozřejmě musí zachovat klid a vyhnout se takové reakci,“ uvedl šestatřicetiletý Nagelsmann.

Od zářijového příchodu na lavičku čtyřnásobných mistrů světa se mu nedaří. Nástupce odvolaného Hansiho Flicka má ve čtyřech zápasech bilanci jedné výhry, jedné remízy a dvou porážek. Němci letos z jedenácti utkání pouze třikrát zvítězili a šestkrát prohráli.

„Chybí nám sebevědomí, což není překvapení, když se podíváte na posledních pár měsíců,“ prohlásil Nagelsmann. „Na tréninku fungujeme výborně, ale nedokážeme to bohužel přenést na hřiště,“ doplnil bývalý kouč Bayernu nebo Lipska.

„Není to jen o tom, že nemáme výsledky. Nemůžeme trpět takovýhle herní projev, nepředvádíme nic pěkného,“ dodal sportovní ředitel německé reprezentace Rudi Völler. „Chybí nám dynamika a zápal. Musíme na tom zapracovat,“ uvědomuje si někdejší skvělý útočník.

Kritický byl i kapitán Ilkay Gündogan. „Před Eurem to asi nemůže být horší. Když to půjde takhle, žádný úspěch nebude,“ uvedl záložník Barcelony. „Musíme být upřímní a přiznat si, že nejde jenom o defenzivu. Už po Turecku jsem říkal, že obrana začíná tím, jak běháme a kombinujeme. A souvisí to i s naším přístupem,“ uzavřel třiatřicetiletý Gündogan.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.