Hlavní obsah

Bosančič a Vukadinovič o Partizanu: Nemá formu. Kdo je podle nich favorit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba se narodili v Srbsku, značnou fotbalovou stopu ale zanechali i v české nejvyšší soutěži. Miloš Bosančič a Vukadin Vukadinovič před čtvrtečním duelem Konferenční ligy mezi Slováckem a Partizanem Běhehrad varují tým z Uherského Hradiště zejména před ofenzivou soupeře. Na tom, kdo je favorit zápasu, se však neshodnou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ricardo Gomes z Partizanu a Martin Vitík ze Sparty Praha.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie

„Kdyby to byl Partizan z minulého ročníku, považoval bych ho za favorita. Jenže po sezoně skončil trenér a s ním osm hráčů. Kádr je hodně obměněný i omlazený, ale moc si to zatím nesedlo," říká Vukadinovič, který aktuálně hájí barvy prvoligového Zlína.

Partizanu se ani v letošní sezoně příliš nedaří. Nedokázal postoupit do Evropské ligy a domácí soutěži je průběžně až sedmý. „Už opět angažovali nového kouče, dají se přirovnat ke Spartě. Troufnu si říct, že Slovácko má momentálně navrch," dodává 31letý rodák z Bělehradu.

Podle Bosančiče, jenž v minulosti oblékal dres Slovanu Liberec a v roce 2019 ukončil aktivní kariéru, se ale tým z Bělehradu po bídném startu sezony zvedá. „Českou ligu velmi respektuji, je silnější než srbská. Slovácko v poslední době sleduji a hodně se zlepšilo. Přesto je pro mě Partizan favorit," komentuje muž, který během své kariéry strávil v klubu ze srbské metropole devět let.

Pozor na střelce z Kapverd

Partizan dokázal na jaře vyřadil z Konferenční ligy Spartu, Pražany tehdy trápili zejména izraelský záložník Bibras Natcho a hlavní útočná hvězda původem z Kapverd Ricardo Gomes. Oba i přes velkou čistku v kádru zůstali.

„Natcho je dirigent celé hry a většiny akcí. Má kolem sebe rychlá křídla, dokáže vymyslet nečekanou a finální přihrávku. Spolu s Gomesem jsou tahouny týmu," shodují se Vukadinovič s Bosančičem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Slovácko, které hraje evropské poháry poprvé ve své historii, tak rozhodně není bez šance. Srbové ale přijedou velmi dobře připraveni. „Rozhodně nic nepodcení. Určitě detailně sledovali poslední zápasy Slovácka a ví, že je nečekání nic jednoduchého," konstatuje Vukadinovič.

Celek z Uherské Hradiště podle něj může těžit z dobré kondice a slabin soupeře. „Partizan je daleko lepší v ofenzivě. Obranu má zranitelnou, nemůže zatím ustálit stoperskou dvojici," prozrazuje křídelník Zlína.

Reklama

Související témata: