Hlavní obsah

Cikáni, cikáni! Fanoušci Slavie rasisticky uráželi domácí diváky, stěžuje si rumunský novinář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepovedený slávistický večer v Kluži má další hořkou pachuť. Známý rumunský novinář Emanuel Rosu obvinil fanoušky sešívaných, že při čtvrtečním duelu fotbalové Konferenční ligy mezi Kluží a Slavií (2:0) rasisticky uráželi domácí diváky pokřikem „Cikáni, cikáni“.

Foto: Stringer, Reuters

Slavia si prohrou v Kluži značně zkomlikovala postup do jarní části sezony Konferenční ligy.

Článek

Fotbalisté Slavie si dvojitou porážkou od Kluže (před týdnem v Edenu prohráli 0:1) značně zkomplikovali postup do jarní části sezony Konferenční ligy. Čtvrteční duel poznamenalo přerušení zápasu v důsledku infarktu jednoho z diváků. Došlo také na nevraživost v hledišti.

Sešívané na stadionu Dr. Constantina Radulescua přivítal urážlivý transparent v antisemitském duchu. Fandové Slavie se zase prezentovali skandováním rasistického hesla o Romech.

„Je smutné, že se někteří příznivci Slavie Praha rozhodli křičet rasistické urážky na rumunskou veřejnost v Kluži. V kotli Slavie bylo znovu a znovu slyšet "Țiganii" (Cikáni)," napsal ještě ve čtvrtek večer na sociální síť Twitter rumunský novinář Rosu.

Slavia chování svých příznivců na dotaz Sport.cz zatím nijak nekomentovala.

Pozadu ovšem nezůstali ani rumunští fanoušti v hledišti. Stadionem Dr. Constantina Rădulescua se několikrát nesl nechvalně známý pokřik „Jude Slavie", což zachytily i ruchové mikrofony televizního přenosu.

Slávisty v Konferenční lize letos čeká ještě jedno venkovní utkání.  Za 14 dní se v Kosovu střetnou s FC Ballkani. Na závěr skupinové fáze soutěže pak přivítají doma turecký Sivasspor.

Reklama