Hlavní obsah

Čtvrtfinále řadím na úroveň s titulem. Koubek o historickém postupu Plzně a vzkazu od manželky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Servette neproměnilo třetí penaltu, trenér Plzně Miroslav Koubek radostí vyskočil a vítězně si zapumpoval. Po očku pak sledoval svoje hráče, jak v návalu euforie sprintují k hrdinovi penaltového rozstřelu, brankáři Martinu Jedličkovi, který Servette lapil dva pokutové kopy. „Tohle je vítězství vůle a morálky,“ rozplýval se Koubek po historickém postupu do čtvrtfinále Konferenční ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Radost plzeňských fotbalistů.

Článek

Vstřebal jste, co jste s Plzní dokázali?

Asi ano. Vnímám, že jsme dokázali historický klubový rekord. Mám pocit uspokojení z tohoto faktu.

Jak jste prožíval penaltový rozstřel?

V klidu. Nevím, asi jak stárnu, dělají mi tyhle situace dobře. Nehroutím se u toho. Srdce mi přehnaně nebije, ani nevyskakuje z mikiny. Takže skvělý.

Foto: Sofascore.com

Statistiky Plzeň–Servette

Kam řadíte tento úspěch?

Na stejnou úroveň s titulem, který jsem s Plzní získal před devíti lety. Ale tetování si tentokrát neudělám.

Potvrdilo se, že Servette je dál než na podzim, kdy dvakrát padlo se Slavií?

Nikdo mi nevěřil, když jsem toto říkal. Někteří mě nazvali alibistou, když jsem upozorňoval, že nás čeká úplně jiný protivník než ten z podzimu. Vnímal jsem jejich progres, což se potvrdilo. Servette bylo po pohybové i technické stránce lepším mužstvem. Naše zadní řady ale zase hrály skvěle, navíc jsme měli v bráně hrdinu Jedličku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva: brankář Martin Jedlička, Lopez Cadu, Matěj Vydra a Tomáš Chorý z Plzně slaví postup do čtvrtfinále Konferenční ligy.

Byl jste před penaltovým rozstřelem klidnější, když Jedlička v zápase převedl několik skvělých zákroků?

Odchytal skvělý zápas. Měl asi nejvíc práce, co se v zimě vrátil z hostování z Bohemky. Byl jistý, skvělý. Byl naší nejvýraznější postavou. Podržel nás hlavně v poslední minutě při hlavičce zblízka. Ale já jsem bývalý gólman, všechny střely byly chytatelné. Soupeře jsme nepustili do obrovských šancí.

Připravovali jste se na penalty?

Ano. Říkal jsem už ve středu, že utkání může rozhodnout jediný gól. Nakonec ani nepadl. Penaltový rozstřel byl na pořadu dopolední rozcvičky, penalty jsme si zkoušeli.

Střelce penalt jste určil dopředu?

V hlavách jsme seznam měli, napověděl nám dopolední nácvik. Byli jsme si jistí, kdo bude kopat. Jen pořadí jsme museli určit. To si řekli sami kluci.

Cítíte se i v 72 letech stále plný energie. Nicméně jste přiznal, že manželka z vašeho trénování radost příliš nemá. Pochválí vás za postup?

Napsala mi esemesku: Gratuluju. Ale kdo má tyhle nervy vydržet?

Reklama