Hlavní obsah

Emerson z West Hamu jako první fotbalista vyhrál pět soutěží UEFA

Obránce Emerson Palmieri pomohl fotbalistům West Hamu v pražském finále Evropské konferenční ligy k vítězství 2:1 nad Fiorentinou a zapsal se do historie. Italský reprezentant jako první hráč triumfoval v pěti stávajících soutěžích UEFA. Před Konferenční ligou vyhrál Ligu mistrů, Evropskou ligu i Superpohár. Má rovněž zlato z evropského šampionátu. Unikátní sbírku mu "kazí" jen bronz z Ligy národů.

Největší úspěch kariéry a pohádka, tak popisuje vítězství v Konferenční lize Tomáš Souček. Slavil i v mixzoněVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Emerson v roce 2019 s jiným londýnským celkem Chelsea ovládl Evropskou ligu a o dva roky později také Ligu mistrů a Superpohár UEFA. Brazilský rodák během úspěšného roku 2021 ještě s italským národním týmem získal zlatou medaili na mistrovství Evropy.

Osmadvacetiletý krajní bek před středečním zápasem slíbil, že pokud West Ham na stadionu v Edenu porazí Fiorentinu, nechá si udělat speciální tetování. Jeho pravé lýtko už zdobí obrázky pohárů pro vítěze Ligy mistrů a Eura.

Zlili jsme šatnu, prozradil Vladimír Coufal. Spor s Barákem? Není to pravda!Video: Sport.cz

Emersonovu úspěšnou klubovou bilanci může v sobotu napodobit Henrik Mchitarjan z Interu Milán, který ve finále Ligy mistrů nastoupí proti Manchesteru City. Arménský záložník loni vyhrál premiérový ročník Konferenční ligy s AS Řím a v roce 2017 opanoval Evropskou ligu s Manchesterem United.

Reklama