Hlavní obsah

Fanoušci Vikingu se předvedli. Uklidili po sobě celý sektor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Vikingu Stavanger se na Letné ve čtvrtečním úvodním zápase druhého kola předkola Konferenční ligy prezentovali urputnou defenzivou. Domů do Norska si tak k odvetě se Spartou vezou cennou bezbrankovou remízu. Možná víc než předvedená hra Seveřanů ale zaujala jedna zajímavost. Příznivci Vikingu si s sebou do Prahy krom fanouškovských artefaktů v barvách klubu přivezli i pytle na odpadky a před odchodem z letenského stadionu svůj sektor sami uklidili.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fotbalisté Vikingu Stavanger přijeli do Prahy bránit, k odvetě se Spartou si nakonec odvážejí bezbrankovou remízu.

Článek

Aby se diváci po závěrečném hvizdu pustili do úklidu hlediště nebývá úplně běžné. V paměti fanoušků je možná ještě počínání japonských příznivců, kteří se do gruntování hlediště pravidelně pouštěli po zápasech jejich týmu na mistrovství světa v Rusku 2018.

Asijská kultura je od té evropské v ledasčem odlišná. To ale zřejmě neplatí o fandech norského Stavangeru. I oni totiž vytáhli před odchodem z Letné pytle a v hledišti po sobě nenechali žádný nepořádek.

Odveta pohárového předkola mezi Spartou a Vikingem je na programu příští týden ve čtvrtek. Sparťanští fotbalisté svým fanouškům, kterých se do západonorského města chystají desítky,  slibují po bezbrankové domácí remíze postup.

Reklama

Související témata: