Hlavní obsah

Finále Konferenční ligy v Praze bude řídit Španěl Del Cerro Grande

Finále Evropské konferenční ligy mezi fotbalisty Fiorentiny a West Hamu, které se uskuteční 7. června v Praze, povede jako hlavní rozhodčí Španěl Carlos del Cerro Grande. Souboj Manchesteru City s Interem Milán ve finále Ligy mistrů dostal na starosti polský sudí Szymon Marciniak. Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) nominaci zveřejnila na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Španělský rozhodčí Del Cerro Grande bude pískat finále Konferenční ligy v Edenu.

Článek

Sedmačtyřicetiletý Del Cerro Grande, jenž je mezinárodním arbitrem od roku 2013, bude rozhodovat premiérové pohárové finále v kariéře. V této sezoně odpískal pět zápasů v Lize mistrů a jedno utkání v Konferenční lize.

Del Cerro Grande bude na stadionu v Edenu spolupracovat se španělskými krajany. Na čarách mu budou asistovat Pau Cebrián Devis a Guadalupe Porras Ayuso, Juan Martínez Munuera se ujme role videorozhodčího (VAR).

Marciniaka čeká první finále Ligy mistrů coby hlavního sudího, na loňském světovém šampionátu v Kataru rozhodoval souboj o zlato mezi Argentinou a Francií. Dvaačtyřicetiletý Polák minulý rok v březnu v české lize odřídil pražské derby Slavia - Sparta. Marciniaka 10. června v Istanbulu doplní asistenti Pawel Sokolnicki s Tomaszem Listkiewiczem a Tomasz Kwiatkowski jako VAR.

Finále Evropské ligy mezi FC Sevilla a AS Řím, které se odehraje 31. května v Budapešti, povedou angličtí rozhodčí v čele s hlavním Anthonym Taylorem. Zápas Barcelony s Wolfsburgem ve finále Ligy mistryň bude 3. června v Eindhovenu pískat Cheryl Fosterová z Walesu.

Reklama