Hlavní obsah

Jen pět tisíc lístků? Nesmysl. Fanouškům West Hamu vadí, že jich na finále do Edenu nemůže víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Euforie se promíchala se zklamáním. Fanoušci West Hamu a Fiorentiny po čtvrtečním postupu vyhlížejí finále Konferenční ligy v pražském Edenu a zároveň nechápou: vážně každý tým dostane jen necelých pět tisíc vstupenek? Do slávistické arény, kde se 7. června bude hrát, se vejde 19 370 diváků. Pro finále Konferenční ligy je kapacita upravená na 18 tisíc.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem (druhý a třetí zleva) vyhlíží první pohárové finále po 47 letech. Kladiváři si 7. června v pražském Edenu zahrají s Fiorentinou o trofej z Konferenční ligy.

Článek

Šílenství. Špatný vtip. Skandál.

I takhle na sociálních sítích reagují fanoušci West Hamu. Pražské finále Konferenční ligy přímo v Edenu uvidí jen bezmála pět tisíc z nich. Stejný počet vstupenek dostane Fiorentina, o tři tisíce lístků se losovalo a pět tisíc rozdělí UEFA, obligátně například sponzorům. I tohle fanoušci kritizují.

„Proč se finále hraje na tak malém stadionu?" žasnou fandové West Hamu, kde hrají čeští reprezentanti Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem.

Pro ilustraci: Kladiváři mají 55 tisíc permanentkářů. Fanoušci doufají, že pro ně klub nachystá aspoň fanzónu u jejich Olympijského stadionu, kde by mohli sváteční zápas sledovat. West Ham se do finále evropského poháru dostal po 47 letech, v roce 1976 v tehdejším Poháru vítězů pohárů prohrál s bruselským Anderlechtem 2:4.

Loňské finále Konferenční ligy mezi AS Řím a Feyenoordem Rotterdam hostila albánská Tirana, stadion Kombëtare má kapacitu 22 tisíc diváků. Finále dvou prestižnějších pohárů se hrají na výrazně větších stadionech: Evropská liga vyvrcholí 31. května v Budapešti (Puskás Arena pro 67 tisíc lidí), Liga mistrů dostane pointu 10. června v Istanbulu (Atatürkův olympijský stadion pro 76 tisíc lidí).

Fotbalové Česko uvidí pohárové finále poprvé v historii. UEFA dala Edenu loni přednost před Řeckem, Severním Irskem, Kyprem, Slovenskem a Izraelem. I díky zkušenosti s evropským Superpohárem 2013, Bayern tenkrát na slávistickém stadionu porazil Chelsea. Z českého pohledu se rýsuje pikantní bitva: Souček s Coufalem narazí na dalšího exslávistu Antonína Baráka, jehož gól na konci semifinálové odvety rozhodl o postupu Fiorentiny.

Reklama