Hlavní obsah

Hvězda zápasu v bezvědomí! Byl vypnutý, přiznával trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Trávník opouštěl za potlesku tribun, ale dost možná o tom neměl tušení. O pár minut dříve utrpěl v souboji zranění a ze hřiště jej odnesli na nosítkách. Alex Bah, obránce fotbalové Slavie po parádním představení proti Feyenoordu Rotterdam (2:2) v pátém utkání skupiny E Konferenční ligy musel do nemocnice na vyšetření s podezřením na otřes mozku.

Bah byl v bezvědomí, vypadá to na otřes mozku, říká Jindřich Trpišovský Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

„Alex podal fantastický výkon. Ubránil Sinisterru, což měl být klíč k našemu úspěchu. Přitom jde o fantastického hráče. Možná nejlepšího v kádru Feyenoordu. Ale Bah jej pokryl, zvládl současně podporovat útok a skvěle plnil defenzivní úkoly," chválil Jindřich Trpišovský, trenér Slavie, třiadvacetiletého dánského obránce.

„Přesně ukázal, jaký výkon je potřeba na velké evropské zápasy. Rychlost, odolnost, dobré čtení situací. V křídleních prostorech byl Alex naším nejnebezpečnějším hráčem. A právě tam se rozhodovalo. Ostatní naši kluci nebyli tak nebezpeční," věděl Trpišovský.

Dokud byl Bah na hřišti, Slavia držela postupový výsledek. Právě třiadvacetiletý zadák sehrál klíčovou roli při první vstřelené brance Pražanů, kdy po jeho skvělém napadání mohl skórovat Olayinka. A pak v úvodní minutě nastavení dánský legionář uchránil Pražany od gólové pohromy, když z brankové čáry vyhlavičkoval pokus Desserse.

Jenže vzápětí skončil bezvládně na zemi. A do akce museli kromě klubových lékařů i nosítka. „Alex byl podle informace od lékaře třicet vteřin v bezvědomí. Srazil se hlavou s jedním z protihráčů a byl úplně vypnutý," popsal nepříjemný okamžik Trpišovský.

Bah po zápase mířil do nemocnice na kontrolní vyšetření magnetickou rezonancí. „V šatně už vypadal dobře s ohledem na předchozí situaci a komunikoval. V prvním okamžiku to ale nevypadalo moc dobře. Predikce je, že utrpěl otřes mozku," prozradil Trpišovský po remízovém utkání.

Reklama