Hlavní obsah

Slavia - Feyenoord 2:2Slavia přesilovku nevyužila a o postup si to rozdá v Berlíně

Hodinu trvající přesilovku nedokázali využít fotbalisté Slavie Praha v pátém utkání ve skupině E Konferenční ligy. Přestože doma ve čtvrtečním večeru s Feyenoordem Rotterdam dvakrát vedli, nakonec doma jen remizovali 2:2 a k postupu do jarní fáze soutěže nesmí prohrát v posledním utkání na půdě Unionu Berlín.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Oscar Dorley (vpravo) a Jens Toornstra z Feyenoordu.

Článek
Fotogalerie

Úvod byl podle ideálního scénáře domácích borců. Hostující rozehrávku od brankáře totiž skvěle přečetl Bah, který předskočil na hranici pokutového území Malaciu, přihrál na malé vápno Olayinkovi a ten poslal Slavii do vedení.

Feyenoord v Edenu potvrzoval, že aktuálně patří v Nizozemsku k elitě. V tvrdé bitvě plné nesmlouvavých střetů se domácí těžko dostávali na dostřel hostující branky.

Současně museli být neustále ve střehu, protože bleskové výpady soupeře byly mimořádně nebezpečné. Po jednom z nich Dessers navedl balon k pokutovému území a levačkou vypálil po zemi přesně k tyči, Mandous však balon vyškrábl na rohový kop. Po něm znovu podržel Slavii Mandous, když lapil hlavičku Tila z bezprostřední blízkosti.

Na třetí pokus už však Feyenoordu atak vyšel. Toornstra z pravé strany obešel v pokutovém území Oscara, po zpětné přihrávce se pak Dessers obtočil kolem Kačaraby a napálil míč do sítě.

Slavii pak pomohla brutalita Tila, který sestřelil v blízkosti domácí branky Stancia a musel předčasně do sprch.

Po obrátce Slavia v početní převaze nasadila ještě druhého útočníka a vynutila si převahu. Lingr a Olayinka však solidní příležitosti promarnili. Gólový úder pak přišel znenadání. Holešovu dalekonosnou dělovku Marciano neudržel, odraženého míče se zmocnil Kuchta a po kličce chybujícímu brankáři poslal Slavii do vedení.

Šance na navýšení náskoku se Pražanům nenaskytla. Naopak se domácí strachovali o těsné vedení. V hektickém závěru předvedl parádní slalom hostující Geertruida, který prošel kolem tří hráčů Slavie, ale v poslední chvíli jej skluzem zastavil Holeš. Po rohovém kopu pak právě Geertruida hlavičkoval do břevna a následně míč vyhlavičkoval Bah.

Pražané nicméně těsné vedení neuhlídali, když si pro nakopnutý míč za Ekapie zaběhl Dessers a hlavou přehodil Mandouse.

Protože v souběžně hraném utkání Union Berlín vyhrál na půdě Maccabi Haifa, potřebuje Slavia v závěrečném utkání 9. prosince na půdě německého týmu k postupu bodovat.

5. kolo skupiny E fotbalové Konferenční ligy:
Slavia Praha - Feyenoord Rotterdam 2:2 (1:1)
Branky: 12. Olayinka, 66. Kuchta - 31. a 90.+3 Dessers. Rozhodčí: Gestranius - Aravirta, Alakare (všichni Fin.). ŽK: Ousou, Masopust, Ševčík, Kuchta, Kačaraba, Krmenčík (z lavičky) - Malacia, Dessers. ČK: 36. Til (Feyenoord). Diváci: 14562.
Slavia: Mandous - Bah (90. Traoré), Ousou, Kačaraba, Oscar - Holeš - Masopust (46. Kuchta), Stanciu, Lingr (78. Ekpai), Olayinka - Schranz (62. Ševčík). Trenér: Trpišovský.
Feyenoord: Marciano - Pedersen, Trauner, Senesi (85. Geertruida), Malacia - Aursnes, Kökcü, Til - Toornstra (78. Jahanbakhsh), Linssen (18. Dessers), Sinisterra (85. Nelson). Trenér: Slot.
Další výsledky KL

Reklama