Hlavní obsah

Kalvach je kluk na pusinku, vtipkoval po výhře nad Ballkani Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl samý úsměv. Aby také ne, trenér Miroslav Koubek prožil v 72 letech vítěznou premiéru v hlavní fázi evropských pohárů. S Plzní vstoupil těsnou výhrou 1:0 nad kosovským Ballkani do skupiny Konferenční ligy, kterou zařídil gól Lukáše Kalvacha ze 74. minuty.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek během úvodního utkání skupiny Konferenční ligy.

Článek

„Jsem rád, že jsme začali skupinu vítězně. Pokud chceme pomýšlet na postup do jara, musíme doma vyhrávat, venku budou zápasy těžké. Prvního soupeře si můžeme odškrtnout,“ prohlásil Koubek.

Neměl jste však obavu, že pevnou obranu soupeře nezdoláte?

Říkal jsem před zápasem, že Ballkani má kvalitu. Nejsou to žádní nazdárci. Jsou mistry Kosova, hrají dobrý fotbal. Loni ve skupině potrápili Slavii. Jsou skvělí na míči, dynamičtí, rychlí, výborně organizovaní. Zápas byl o jedné brance, jsme šťastní, že jsme ji dali my.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Viktorie Plzeň se radují z gólu proti Ballkani.

Jenže dlouho to na výhru nevypadalo. Proč jste se nemohli dostat do tlaku?

Ballkani zvolilo překvapivě model se třemi stopery. Předtím takhle nehrálo, mužstvo se to muselo naučit během týdne. Klobouk dolů. Změna rozestavění nám zkomplikovala situaci. Trenér Ballkani je lišák, správně na naše dva vysoké útočníky nasadil tři obránce. Věděli jsme, že nejsme lepší na míči, chtěli jsme soupeře dostat pod tlak důsledným napadáním. Bohužel ze situací, které jsme si tím vytvářeli, jsme vytěžili málo. Finální fáze mohla být lepší.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Lorenc Trashi z FC Ballkani a Tomáš Chorý z Plzně.

Co jste řekl týmu o přestávce?

Že gól určitě dáme. A že bude důležité udržet vzadu nulu. Smekám před zadní řadou, naše stoperská trojice je náš stavební kámen. Její výkony jsou velmi dobré.

Pochválíte i autora vítězné trefy Kalvacha?

Stoprocentně. Lukáš je jedna z klíčových osob týmu, zase podal výborný výkon. Je všude, navíc tvoří, dává góly. Říkám, že tohle je kluk na pusinku.

Kolik vám duel s Ballkani vzal sil?

Zvolili jsme presink po celém hřišti, téměř po celý zápas, což nás stálo spoustu sil. Možná to zohledním v sestavě pro nedělní ligový zápas s Pardubicemi.