Hlavní obsah

Kaňka! zlobí se Trpišovský. Tvrdík volá po exemplárním trestu

Marné byly připomínky. Nezbývalo než se s tím vyrovnat. Lasery mířící do tváří nakonec slávisty zase až tolik na hřišti Panathinaikosu při úporném boji (1:1) o postup z 3. předkola fotbalové Konferenční ligy nezaskočily. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík nicméně žádá exemplární trest.

Sestřih zápasu Panathinaikos - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Václav Jurečka po zápase Panathinaikos - Slavia

Aleš Mandous po zápase Panathinaikos - Slavia

Jindřich Trpišovský po zápase Panathinaikos - Slavia

David Douděra po zápase Panathinaikos - Slavia

„Věděli jsme o tom. Jednak to probíhalo už během rozcvičení, za druhé jsme to viděli už při přenosech třeba z loňské sezony," říkal po boji pro Slavia.cz trenér Jindřich Trpišovský.

Možnosti přípravy na něco takového jsou podle něj omezené. „Na to se moc nijak nachystat nedá. Asi spíš hráči musí říct, jak nepříjemné to pro ně je. Bavili jsme se s nimi ale po rozcvičce a říkali, že je strašně nepříjemné, když vám přímo do očí svítí ostré světlo. Jediná šance byla rychle uhýbat, nedívat se do jednoho místa dlouhou dobu, měnit směr, kam se díváte," pokračoval slávistický kouč.

Laser v obličeji jeho svěřenců byl k vidění opakovaně během přenosu. Zasažen byl i sudí Peter Bankes, jeho snaha upozornit pořadatele nevedla ke k ničemu. Místní hlasatel se marně snažil umravnit zlobícího diváka.

„Byla to asi jediná kaňka, jinak skvělé prostředí a atmosféra, úžasná kulisa. Tohle je jediná kaňka, za mě se s tím ale asi nic dělat nedá," dodal k laseru Trpišovský.

To šéf klubu Jaroslav Tvrdík zaujal ráznější postoj. „Na rozdíl od losu dnes štěstí stálo při nás. Je mi líto, že klub kvalit Panathinaikosu vypadavá. Za lasery by ale měli dostat od UEFA exemplární trest," uvedl na sítích.

Tresty za laser který může být i nebezpečný pro zrak hráčů, jsou spíše výjimečné. Ale pokuty už kdysi padly. Třicet tisíc eur platila anglická asociace za podobný prohřešek diváků během loňského ME.

Reklama