Hlavní obsah

Klíčovou bitvu Unionu Berlín se Slavií bude sledovat maximálně pět tisíc diváků

Na čtvrteční závěrečný zápas slávistických fotbalistů ve skupině Evropské konferenční ligy v Berlíně proti Unionu bude moci kvůli koronaviru jen pět tisíc diváků. Zpřísnění opatření začne podle starosty německé metropole Michaela Müllera platit od příští středy, informovala agentura DPA. Pražané budou mít pro své fanoušky 250 vstupenek.

Foto: David W Cerny, Reuters

Fotbalisté Slavie se radují z branky

Článek

Ve čtvrtek německá vláda rozhodla, že pro venkovní sportovní akce omezí kapacitu na maximálně 15 tisíc diváků. Ve spolkových zemích, které jsou epidemií zasaženy více, ale mohu být restrikce ještě přísnější. Berlínská radnice v pátek sáhla ke snížení počtu diváků na pět tisíc. Nařízení nemá okamžitou platnost a na dnešní domácí utkání Unionu v bundeslize proti Lipsku se ještě nevztahuje.

Slavia v pátek oznámila, že neodstartuje předprodej vstupenek do Berlína pro hostující příznivce. Fanouškovské sdružení Odbor přátel Slavie plánuje pro své členy vypravit do německé metropole jeden autobus.

"Slavia dostala z Německa oficiální informace k našemu zápasu s Unionem. Bylo rozhodnuto o snížení kapacity na pět tisíc, z čehož pět procent náleží Slavii. Vstupenky rozdělíme mezi partnery a fanouškovské organizace Odbor přátel, Tribunu Sever a fanklub," uvedl na twitteru místopředseda představenstva Slavie Tomáš Syrovátka.

Union kvůli malému počtu míst k sezení nesmí hrát evropské poháry na svém stadionu. Zavděk musel vzít azylem na Olympijském stadionu, jenž je domovem městského rivala Herthy. Vedení klubu v minulých dnech zvažovalo, že by v případě diváckých restrikcí kvůli koronaviru požádalo UEFA, zda by tým nemohl hrát proti Pražanům na svém stadionu.

Slávisté se ve čtvrtek v Berlíně utkají s domácím celkem o postup do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského drží po 5. kole druhé místo v tabulce skupiny E s náskokem jednoho bodu před Unionem, k postupu jim tak stačí remíza.

Zcela bez fanoušků se příští týden odehrají závěrečné duely skupinové fáze Ligy mistrů Bayernu Mnichov s Barcelonou a Lipska s Manchesterem City. "Je to tvrdá rána hrát zase před prázdnými tribunami. Bez fanoušků půlka celé krásy zmizí, nehledě na finanční důsledky. Nicméně to nařízení akceptujeme," řekl agentuře Reuters člen představenstva Bayernu Jan Dreesen.

Reklama

Související témata: