Hlavní obsah

Kolín si za druhý poločas výhru na Slovácku zasloužil, zhodnotila německá média

Německá média se po dnešním vítězství Kolína nad Rýnem 1:0 na hřišti Slovácka shodují, že bundesligový tým vyhrál zejména díky výkonu ve druhé půli zaslouženě. Celek z Uherského Hradiště si kromě nebezpečné hlavičky Mirčáse Duskího do tyče nevytvořil podle novinářů žádné další velké šance.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Ondrej Duda střílí z penalty vítězný gól Kolína nad Rýnem v utkání Konferenční ligy proti Slovácku.

Článek

Odložený duel Evropské konferenční ligy, který se nemohl odehrát v původním čtvrtečním termínu kvůli mlze, rozhodl v 82. minutě Ondrej Duda. Slovenský reprezentant druhou penaltu svého týmu na rozdíl od kapitána Floriana Kainze proměnil.

"Duda ukázal pevnější nervy než předtím Kainz a zařídil Kolínu zasloužené vítězství. Gól byl výsledkem zlepšené hry hostů po změně stran. Domácí si vytvořili za celý zápas jedinou příležitost," napsal Kicker. "Ve druhé půli to byla opravdová bitva plná emocí a osobních soubojů, Kolín byl ale výrazně nebezpečnější," dodal německý fotbalový magazín.

List Frankfurter Allgemeine Zeitung upozornil, že navzdory zákazu od UEFA nechyběly v hledišti stovky německých fanoušků. "V prvním poločase toho ale příznivci Kolína od svého týmu mnoho neviděli, dočkali se až po přestávce. Po ní už byl jejich tým na hřišti lepším mužstvem," uvedl deník.

Tématem německých médií byl také kuriózní průběh zápasu, který se hrál nadvakrát. Ve čtvrtek se stihlo odehrát sedm minut, a tak dnes ve 13:00 navázala hra netradičně autovým vhazováním. "Míč je kulatý a fotbal se hraje 90 minut. Stará pravda trenéra mistrů světa z roku 1954 Seppa Herbergera dnes platila jen z poloviny," napsal deník Bild. "Kolín odešel jako vítěz po takřka 20 hodinách od úvodního hvizdu," přidal Kicker.

Slovácko skončí ve skupině D poslední, zatím získalo čtyři body. Kolín nad Rýnem je o bod za Partizanem Bělehrad a Nice, s kterým se utká v příštím týdnu v posledním kole. Do jarní vyřazovací části postoupí dva týmy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.