Hlavní obsah

Kosovská média se klaní Slavii: Skvělý český tým ukázal víc!

Podle kosovských médií byli fotbalisté pražské Slavie při čtvrtečním vítězství 1:0 na hřišti Ballkani skvělí a v předposledním pátém kole skupiny Evropské konferenční ligy předvedli víc než domácí hráči. Tým Ballkani si navzdory vyřazení od některých novinářů vysloužil pochvalu za to, jak se v soutěži coby nováček prezentoval.

Foto: Visar Kryeziu, ČTK/AP

Albion Rrahmani z Ballakani a slávisté Taras Kačaraba (30) a David Jurásek (33).

Článek

Zápas v Prištině rozhodl v 75. minutě Ondřej Lingr. Pražané porazili kosovského šampiona i v druhém vzájemném duelu o gól, v září doma vyhráli 3:2.

"Skvělý český tým ukázal v utkání víc a získal body, které ho udržely v boji o postup. Naopak Ballkani ztratilo naději," uvedl deník Koha Ditore. "Porážka se Slavií uhasila všechny plamínky naděje Ballkani na možný postup do další fáze Konferenční ligy," přidal list Zeri.

Při Lingrově hlavičce podle kosovských médií zaváhala domácí defenziva. "Hlavičkoval zblízka po nejistém zásahu obrany," napsal Koha Ditore. "Při rozhodujícím momentu utkání ukázali obránci Ballkani špatnou reakci," doplnila rozhlasová a mediální společnost RTV21.

Ta ocenila také zákroky slávistického brankáře Ondřeje Koláře při závěrečném tlaku domácího mužstva. "Ballkani v utkání také podalo dobrý výkon a vytvořilo si několik slibných šancí ke skórování. Kolář ale v posledních minutách sebral góly Kučovi a Berishovi," uvedl web rtv21.tv.

Ballkani ve skupině G, kde ještě hrají Sivasspor a Kluž, získalo čtyři body a neprezentovalo se jako papírový outsider. "Navzdory porážce Ballkani opouští soutěž se vztyčenou hlavou, protože v Evropě reprezentovalo kosovský fotbal tím nejlepším možným způsobem," upozornil Zeri.

"Ballkani při debutu v Evropě postoupilo do skupinové fáze, což je historický úspěch. A až do čtvrtka bylo ve hře o postup do vyřazovací části," dodal Koha Ditore.

Reklama

Související témata: