Hlavní obsah

Randers - Leicester 1:3Leicester zvládl v 2. kole Konferenční ligy i odvetu, Bodö/Glimt vyřadilo Celtic

Aktualizováno

Fotbalisté Leicesteru potvrdili i v odvetě 2. kola Konferenční ligy roli favorita a na hřišti dánského Randers zvítězili 3:1. Postupuje také norský celek Bodö/Glimt, který si doma poradil 2:0 se Celticem Glasgow. V nominaci Arnhemu se tentokrát neobjevil český obránce Tomáš Hájek, jeho tým ale po vítězství 2:0 vyřadil Rapid Vídeň. Marseille jde do další fáze po triumfu 3:0 v Baku nad domácím Karabachem.

Foto: Template, Reuters

Harvey Barnes z Leicesteru oslavuje svoji trefu proti Randers.

Článek

Leicester si se soupeřem Jablonce ze základní skupiny poradil už doma 4:1 a ani v Dánsku neponechal nic náhodě. Skóre otevřel druhým nejrychlejším gólem v historii Konferenční ligy v čase 1:40 Barnes a po pauze přidal dvě trefy Maddison. Kreativní ofenzivní záložník skóroval dvakrát v jednom utkání poprvé od prosince 2020 a utkání s Brightonem. V závěru už jen snížil Odey.

Rovněž Bodö/Glimt navázalo na výhru 3:1 ze Celtic Parku, v odvetě se trefili Solbakken a stejně jako před týdnem Vetlesen. Norský šampion prodloužil sérii neporazitelnosti ve všech soutěžích na 28 duelů. Arnhem v úvodním duelu ve Vídni snížil na konečných 1:2 až v závěru a tento gól se ukázal ve dvojzápase jako klíčový. Doma totiž Vitesse vedlo po gólech Grbiče a Bera brzy o dvě branky a náskok udrželo až do konce.

Foto: Template, Reuters

Fotbalisté Leicesteru zvítězili v odvetě 2. kola Konferenční ligy nad Randers

Na postup se nadřel PSV Eindhoven, který hájil na hřišti Maccabi Tel Aviv náskok 1:0 z domácího utkání. V 85. minutě na chvíli uklidnil nizozemský celek Vertessen, ale na začátku nastaveného času vyrovnal Saborit a vzhledem ke zrušení pravidla o venkovních gólech stačil domácím k prodloužení už jen jeden gól. Favorit si ale závěr pohlídal.

Až do penaltového rozstřelu dospěl po výsledcích 0:1 a 2:1 dvojzápas PAOK Soluň - Midtjylland. Penalty rozhodla už první série, ve které minul Meyer. Hráči Soluně byli naopak bezchybní.

Odvetná utkání 2. kola fotbalové Evropské konferenční ligy:
Karabach - Marseille 0:3 (0:1)
Branky: 12. Gueye, 77. Guendouzi, 90.+2 De La Fuente. První zápas: 1:3, postoupilo Marseille.
Maccabi Tel Aviv - PSV Eindhoven 1:1 (0:0)
Branky: 90. Saborit - 85. Vertessen. První zápas: 0:1, postoupil Eindhoven.
Randers - Leicester 1:3 (0:1)
Branky: 84. Odey - 70. a 74. Maddison, 2. Barnes. První zápas: 1:4, postoupil Leicester.
Bodö/Glimt - Celtic Glasgow 2:0 (1:0)
Branky: 9. Solbakken, 69. Vetlesen . První zápas: 3:1, postoupilo Bodö/Glimt.
Arnhem - Rapid Vídeň 2:0 (2:0)
Branky: 3. Grbič, 19. Bero. První zápas: 1:2, postoupil Arnhem.
PAOK Soluň - Midtjylland 2:1 po prodl. (2:1, 2:0), na pen. 5:3
Branky: 20. Živkovič, 26. Vieirinha - 80. Hoegh. První zápas: 0:1, postoupil PAOK.

Reklama