Hlavní obsah

Los je zklamal, zpátky do pekla! Slávisté nechtěli Feyenoord, tak ho mají...

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Minule je los potěšil, přes LASK Linec postoupili. Tentokrát jsou pocity sešívaných přesně opačné. Los v Nyonu rozhodl, že fotbalisté pražské Slavie v dubnovém čtvrtfinále Konferenční ligy narazí na Feyenoord Rotterdam. Ano, přesně na klub, který si trenér Jindřich Trpišovský a hráči nepřáli... Červenobílí si tak zopakují souboj ze skupiny, začnou venku. V případě postupu si v semifinále zahrají s lepším z dvojice Marseille - PAOK Soluň.

Takového soupeře jsme si moc nepřáli. Aspoň, že odvetu hrajeme doma, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

Parádní bilance, slávisty čeká třetí pohárové čtvrtfinále za poslední čtyři roky. V cestě Konferenční ligou jim stojí soupeř, se kterým se střetli už v základní skupině - Feyenoord Rotterdam. Úvodní vzájemný duel Slavia v Nizozemsku prohrála 1:2, na domácí půdě pak v závěru ztratila vítězství a remizovala s Feyenoordem 2:2.

Třetí tým nizozemské ligy ztrácí osm bodů na vedoucí Ajax. V osmifinále jasně vyřadil Partizan Bělehrad, přemožitele Sparty. Sešívaní si Feyenoord nepřáli. „Asi nejsilnější tým, na který jsme v poslední době narazili. Ani jednou jsme je neporazili, v prvním zápase jsme v doslova pekelné atmosféře byli prakticky po celou dobu pod tlakem," varuje kouč Jindřich Trpišovský.

Těžký soupeř, ale máme velkou motivaci jim to vrátit, reagují na los hráči SlavieVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

První utkání se hraje ve čtvrtek 7. dubna v Rotterdamu, odveta pak 14. dubna v Edenu. Čas výkopu bude upřesněn.

Slávistům se nesplnilo přání dostat ve čtvrtfinále AS Řím nebo PSV Eindhoven.

"Víme, jak moc těžký soupeř nás čeká. Vidím aspoň dvě výhody. Odvetu máme doma. A za druhé, soupeře známe, víme, do čeho jdeme. K větším personálním změnám u nich nedošlo. Můžeme tedy vycházet z podzimních zkušeností," míní Trpišovský.

Vylosováno bylo i semifinále. Pokud by sešívaní přes svého soupeře přešli, bude je čekat lepší z dvojice Olympique Marseille a PAOK Soluň. Pražané by pak začínali semifinále doma 28. dubna s odvetou 5. května.

Finále prvního ročníku Konferenční ligy se odehraje v albánské Tiraně ve středu 25. května, slávisté by v něm byli vedeni jako hostující tým.

Los čtvrtfinále fotbalové Konferenční ligy:
Feyenoord Rotterdam - Slavia Praha
Bodö/Glimt - AS Řím
Marseille - PAOK Soluň
Leicester - PSV Eindhoven
První zápasy 7. dubna, odvety 14. dubna
Los semifinále:
Feyenoord Rotterdam/Slavia Praha - Marseille/PAOK Soluň
Leicester/PSV Eindhoven - Bodö/Glimt/AS Řím
První zápasy 28. dubna, odvety 5. května
Vizitka Feyenoordu Rotterdam:
Rok založení: 1908
Klubové barvy: bílá, červená a černá
Web: www.feyenoord.nl
Největší úspěchy: vítěz PMEZ a Interkontinentálního poháru 1970, 2x vítěz Poháru UEFA (1974, 2002); 15x mistr ligy (1924, 1928, 1936, 1938, 1940, 1961-62, 1965, 1969, 1971, 1974, 1984, 1993, 1999, 2017); 13x vítěz domácího poháru (naposledy 2018)
Stadion: De Kuip (kapacita 51 177 diváků)
Trenér: Arne Slot
Současné opory: Jens Toornstra, Guus Til, Orkun Kökcü
Zápasy proti českým (čs.) týmům v evropských pohárech:
2001/02, základní skupina LM: Sparta - Feyenoord 4:0 a 2:0
2003/04, 2. kolo UEFA: FK Teplice - Feyenoord 2:0 a 1:1
2012/13, 4. předkolo EL: Sparta - Feyenoord 2:2 a 2:0
2021/22, základní skupina EKL: Slavia - Feyenoord 1:2 a 2:2
Ostatní: spolu s Ajaxem Amsterodam a PSV Eindhoven jeden ze tří nejslavnějších nizozemských klubů, vedle 15 mistrovských titulů má na kontě také čtyři velké mezinárodní trofeje; v novém miléniu se mu i kvůli finančním problémům a výraznému omlazování kádru příliš nedařilo, jediný titul získal před pěti lety; v předchozí sezoně skončil pátý, momentálně je třetí; Slavia se s Feyenoordem utkala na podzim v základní skupině soutěže, po venkovní porážce 1:2 přišla doma o výhru ve třetí minutě nastavení; Feyenoord si díky remíze 2:2 zajistil prvenství ve skupině, v osmifinále vyřadil po výsledcích 5:2 a 3:1 přemožitele Sparty Partizan Bělehrad; v minulosti v klubu působili i čeští trenéři Jiří Sobotka s Václavem Ježkem a někdejší čs. reprezentant Stanislav Griga.

Reklama

Související témata: