Hlavní obsah

Sedm soupeřů pro Slavii? Třeba Mourinhův AS Řím, Lišky či výprava za polární kruh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sešívaní jsou potřetí za čtyři roky ve čtvrtfinále evropského poháru, tentokrát Konferenční ligy. Losovat se bude v pátek v Nyonu od 15:00. Žádná omezení pro los zatím UEFA nevyhlásila, nikdo není nasazený. Fotbalisté pražské Slavie tak mají na výběr sedm soupeřů. Hrát se bude 7. a 14. dubna. Podívejme se, jaká je nabídka...

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Bouřlivák José Mourinho z lavičky AS Řím by byl pro Slavii asi největší atrakcí.

Článek

Další čtvrtfinále, mohou si vybírat. „Hlavně ne Feyenoord, nesmírně silný tým, s nímž jsme hráli už ve skupině. Když mám říct jednoho vytouženého soupeře, tak PSV Eindhoven," usmívá se trenér Jindřich Trpišovský.

Olympique Marseille

Druhý tým francouzské ligy, ztrácí 15 bodů na suverénní PSG. V osmifinále porazil FC Basilej dvakrát 2:1. Argentinský trenér Sampaoli velí internacionálnímu kádru. Payet, Mandanda, Bakambu, Milik, Gerson, Ünder, Kolašinac a spol., velmi atraktivní společnost.

Leicester City

Dvanáctý tým anglické Premier League, v osmifinále vyřadil Rennes. Lišky sešívaní vyřadili loni v úvodním jarním kole play off Evropské ligy. Trenér Rodgers má v týmu řadu hvězd - Schmeichel, Vardy, Fofana, Tielemans, Maddison, Barnes, Iheanacho... Reprízu by si s nimi slávisté klidně střihli!

PSV Eindhoven

Druhým tým nizozemské ligy ztrácí jen dva body na vedoucí Ajax. V osmifinále vyřadil FC Kodaň. Také německý kouč Schmidt má k dispozici řadu atraktivních jmen - Götze, Zahavi, Bruma, Fofana, Romero, Gakpo...

Feyenoord Rotterdam

Třetí tým nizozemské ligy ztrácí osm bodů na vedoucí Ajax. V osmifinále jasně vyřadil Partizan Bělehrad, přemožitele Sparty. Na podzim vyhrál skupinu, v níž byla i Slavia. Doma ji porazil 2:1, v Edenu remizoval 2:2. Sešívaní si ho nepřejí. „Asi nejsilnější tým, na který jsme v poslední době narazili," varuje kouč Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Bah ze Slavie Praha a Harvey Barnes z Leicesteru během utkání prvního kola vyřazovací části Evropské Ligy.

Bodö/Glimt

Norský mistr z let 2020 a 2021, nový ročník ligy hrané jaro - podzim zahájí až 3. dubna. V osmifinále vyřadil Alkmaar až po prodloužení. Docela rarita, město Bodö leží za polárním kruhem. Postupový gól trefil Islanďan Sampsted, jinak v kádru výrazně převažují domácí Norové.

PAOK Soluň

Druhý tým řecké ligy, ve skupině o titul ztrácí 12 bodů na vedoucí Olympiakos. V osmifinále vyřadil belgický Gent. Ještě loni v Soluni hostoval současný slávista Krmenčík. Rumunský trenér Lucescu mladší má v kádru spoustu Brazilců, Portugalců a zástupců řady dalších zemí.

AS Řím

Sedmý tým italské ligy figuruje těsně pod pohárovými příčkami. V osmifinále vydřel postup přes Arnhem. Sešívaní by do Věčného města rádi vyrazili, už jen za slavným koučem Mourinhem. Hvězd je v kádru dost - Mchitarjan, Abraham, El Shaarawy, Rui Patricio, Diawara, Spinazzola, Smalling... Atraktivní volba!

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.