Hlavní obsah

Na Kypr. Šmicer vytáhl Součkovi s Coufalem soupeře pro osmifinále Konferenční ligy

Aktualizováno

Fotbalisté West Hamu s Vladimírem Coufalem a Tomášem Součkem se v osmifinále Evropské konferenční ligy utkají s kyperským týmem AEK Larnaka. Fiorentina, za kterou hraje další český reprezentant Antonín Barák, vyzve přemožitele Slavie ve skupině Sivasspor. První zápasy se uskuteční 9. března, odvety o týden později. Rozhodl o tom páteční los ve švýcarském Nyonu, který měl na starosti vicemistr Evropy a vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer.

Foto: David Cliff, ČTK/AP

Vladimír Coufal z West Hamu při utkání s Chelsea.

Článek

Slovan Bratislava s Čechy Jaromírem Zmrhalem a Jurijem Medveděvem nastoupí proti Basileji. Loňský soupeř Plzně z předkola Ligy mistrů Šeriff Tiraspol si zahraje s Nice, které ve skupině narazilo na Slovácko. Lech Poznaň se střetne s Djurgaardenem, Anderlecht Brusel narazí na Villarreal a Gent na Basaksehir.

West Ham na podzim suverénně ovládl skupinu. V šesti zápasech neztratil ani bod, díky čemuž si zajistil přímý postup mezi 16 nejlepších celků. V anglické lize se však trápí a je na první sestupové příčce. Larnaka ve čtvrteční odvetě 2. kola Konferenční ligy vyřadila ukrajinský celek Dnipro.

Rovněž Fiorentina musela zvládnout úvodní vyřazovací kolo, v němž si poradila s portugalskou Bragou. Sivasspor vyhrál "slávistickou" skupinu a s Pražany dvakrát remizoval 1:1. Vršovický celek skončil na nepostupovém třetím místě.

Finále soutěže se uskuteční 7. června v pražském Edenu, kde sídlí právě Slavia, odkud Coufal se Součkem do West Hamu odešli. Premiérový ročník Konferenční ligy ovládl v minulé sezoně AS Řím.

Los osmifinále Evropské konferenční ligy
(první zápasy 9. března, odvety 16. března)
AEK Larnaka - West Ham (COUFAL, SOUČEK)
Fiorentina (BARÁK) - Sivasspor
Lazio Řím - AZ Alkmaar
Lech Poznaň - Djurgaarden
Basilej - Slovan Bratislava (MEDVEDĚV, ZMRHAL)
Šeriff Tiraspol - Nice
Anderlecht Brusel - Villarreal
Gent - Istanbul Basaksehir

Reklama