Hlavní obsah

Schicka s Hložkem čeká v osmifinále Evropské ligy Ferencváros

Aktualizováno

Fotbalisté Leverkusenu s českými reprezentanty Adamem Hložkem a Patrikem Schickem v osmifinále Evropské ligy narazí na Ferencváros Budapešť. Lídr anglické ligy Arsenal vyzve Sporting Lisabon, Manchester United po postupu přes Barcelonu čeká další španělský soupeř Betis Sevilla. První zápasy se uskuteční 9. března, odvety o týden později. Rozhodl o tom páteční los ve švýcarském Nyonu.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Adam Hložek z Leverkusenu při utkání s Monakem.

Článek

Další osmifinálové dvojice tvoří FC Sevilla - Fenerbahce Istanbul, Juventus Turín - Freiburg, AS Řím - San Sebastian, Union Berlín - Saint-Gilloise a Šachtar Doněck - Feyenoord Rotterdam.

Leverkusen v úvodním kole play off vyřadil Monako. Bayer čtvrtečním vítězstvím 3:2 dotáhl domácí ztrátu a penaltový rozstřel i díky Schickově proměněnému pokusu ovládl 5:3. Hložek v 70. minutě vystřídal českého spoluhráče.

Německé mužstvo začne také osmifinále doma a odvetu sehraje v Budapešti, kde se 31. května v Puskás Aréně uskuteční finále Evropské ligy. Bayer se utkal s Ferencvárosem v minulé sezoně ve skupině EL. Leverkusen doma zvítězil 2:1 a v Budapešti prohrál 0:1.

"Ferencváros je jasně nejlepší tým v Maďarsku, dominují v domácí soutěži a vyhráli svou skupinu v Evropské lize. Těžký soupeř, proti kterému budeme muset v obou zápasech předvést maximum. Ale svému mužstvu věřím, chceme postoupit a udělat další krok," uvedl trenér Leverkusenu Xabi Alonso pro klubový web.

"Leverkusen je výborný tým a těžký protivník. Ale může nám pomoci fakt, že už jsme se s nimi potkali a sehráli dva dobré zápasy. Oba týmy se od té doby trochu změnily, ale myslím, že do osmifinále můžeme jít se sebevědomím, že máme šanci," prohlásil brankář maďarského celku Dénes Dibusz.

Los osmifinále Evropské ligy
(první zápasy 9. března, odvety 16. března)
Union Berlín - Saint-Gilloise
FC Sevilla - Fenerbahce Istanbul
Juventus Turín - Freiburg
Leverkusen (HLOŽEK, SCHICK) - Ferencváros Budapešť
Sporting Lisabon - Arsenal
Manchester United (VÍTEK) - Betis Sevilla
AS Řím - San Sebastian
Šachtar Doněck - Feyenoord Rotterdam

Reklama