Hlavní obsah

Na soupisce Slavie proti Rakówu je i Jurásek, Pražané se snaží uschopnit marody

Fotbalisté Slavie jako tradičně již dva dny před venkovním pohárovým utkáním odcestovali ke čtvrtečnímu úvodnímu zápasu play off kvalifikace Konferenční ligy do Čenstochové proti Rakówu. Pražané před závěrečným 4. předkolem pozměnili soupisku a nově na ni umístili obránce Davida Juráska. Kvůli zranění naopak vypadl Brazilec Ewerton a znovu se nedostalo na útočníka Daniela Filu či záložníka Jakuba Hromadu, kterému stále zbývá odpykat si část disciplinárního trestu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jurásek ze Slavie oslavuje svůj druhý gól během utkání 2. kola Fortuna ligy s FC Trinity Zlín.

Článek

Na soupisce nefigurují ani mladý záložník Marek Icha, křídelník Srdjan Plavšič a dlouhodobí marodi kapitán Jan Bořil s dalším obráncem Davidem Hovorkou. Slávisté mohou nejpozději 24 hodin před úvodním utkáním dvojzápasu udělat ještě dvě změny.

Pražany trápí rozsáhlá marodka. Nedělní ligové utkání v Jablonci vynechali ze zdravotních důvodů vedle Ewertona také obránce Oscar Dorley, útočník Václav Jurečka, ofenzivní univerzál Yira Sor a záložník Lukáš Provod. Poslední dva jmenovaní chyběli už v několika předchozích zápasech.

Po duelu na severu Čech, kde Vršovičtí zvítězili 3:2, se navíc slávistická marodka ještě rozrostla. V poločase museli ze zdravotních důvodů střídat ofenzivní hráči Moses Usor s Ivanem Schranzem, v 59. minutě odkulhal z trávníku obránce Taras Kačaraba a zápas nedohrál ani středopolař Petr Ševčík.

O2 TV Sport zakoupila vysílací práva na play off (4. předkolo) Evropské konferenční ligy mezi RKS Raków Čenstochová - SK Slavia Praha. První přenos je ve čtvrtek 18.08, studio startuje na O2 TV Sport v 17:30 (zápas pak 18:00). Odveta je pak v plánu 25.08, studio startuje na O2 TV Sport v 18:30 hodin (zápas pak 19:00). Studia k obou zápasům povede moderátor David Sobišek, přímými přenosy provede komentátorské duo ve složení Tomáš Radotínský a Václav Pilný.

"Kdyby se mělo hrát dnes, tak asi ti hráči nehrají. Ale cestují s námi a rozhodovat se bude až před zápasem. Doufejme, že se dají do kupy. Fyzioterapeuti, maséři i doktoři dělají maximum. Snažíme se dát kluky do kupy a věříme, že budou připravení k zápasu," řekl klubové televizi asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Pražany v souboji úřadujících vicemistrů svých zemí čeká tým, který ve čtyřech zápasech předchozích dvou předkol ještě neinkasoval. Český kapitán Čenstochové obránce Tomáš Petrášek je zraněný a na soupisce pro 4. předkolo stejně jako v předešlé části kvalifikace chybí.

Soupeřem Slavie ve čtvrtém předkole Konferenční ligy je Raków Czestochowa. O polském klubu diskutujeme v Přímáku.Video: Sport.cz

"Soupeře jsme viděli už na hodně videích, měli jsme tam i zvědy. Máme detailní informace, některé věci jsme konzultovali i s českými hráči z polské ligy. Hrají hodně do obrany, většinou v rozestavení 5-4-1. Nedostávají moc gólů. Bude to velký boj a dobývání," poznamenal Houštecký.

Stadion v Čenstochové má kapacitu jen 5500 míst. "Je to prostředí, které připomíná české stánky v Mladé Boleslavi nebo v Karviné. Bývá tam plno. Jak víme, Poláci jsou vášniví fanoušci, bude tam dobrá atmosféra," dodal Houštecký.

Vzhledem k tomu, že Čenstochová leží poblíž českých hranic, odcestovala Slavia k utkání vlakem. Čtvrteční zápas má výkop v 18:00.

Reklama