Hlavní obsah

Obrovské vítězství, nejlepší zápas sezony, zázrak. V Rumunsku velebí Kluž po výhře nad Slavií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drtivá převaha slávistů k vítězství nad Kluží v základní skupině Konferenční ligy nevedla. Ba co víc, sešívaným se nepodařilo ani jednou skórovat. Několikrát sice za gólmanem Scuffetem zvonila tyč, ale prosadit se dokázali pouze hosté. Před koncem první půle se prosadil Janga, jehož gól na 1:0 byl rovněž vítězný. Rumunská média vítězství Kluže oslavují jako nejlepší zápas sezony, kouč Dan Petrescu dokonce mluvil o „polovičním zázraku.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aiham Ousou ze Slavie a Rangelo Janga z Kluže během utkání základní skupiny Konferenční ligy.

Článek

Slávisty trápila krom rozbitého trávníku taky rozsáhlá marodka. I tak věřili, že Kluž, přes kterou v roce 2019 postoupili do základní skupiny Ligy mistrů, dokážou porazit. Opak byl pravdou. I když sešívaní od první minuty hrozili, obranu soupeře prolomit nedokázali.

„Před zápasem jsme říkali, že k vítězství potřebujeme kvalitního gólmana a trochu štěstí. Také jsme hráli na dva útočníky, bez ohledu na skóre, i když Slavia nastoupila a dominovala," řekl po utkání kouč Kluže Petrescu. „Neznám tým, který by v posledních letech v Praze proti Slavii vyhrál, možná jednou vyhrála Barcelona. Na Slavii doma nevyhrajete a viděli jste proč. Doma jsou fantastičtí," velebil Pražany.

Celý zápas jsme do nich bušili, ale chyběly centimetry a pak z nešance dostaneme gól, litují slávistéVideo: Sport.cz

A v superlativech na adresu Slávistů pokračoval. „Slavia má výbornou útočnou hru. Proto je pro mě tato výhra se Slavií polovičním zázrakem," chválil kouč. Web ziare.com výhru rumunského mistra označil za obrovské vítězství a nejlepší zápas Kluže v sezoně.

Inkasovaná branka? To byl řetězec chyb, strašně lacinej gól, hodnotí Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

Web hotnews.ro říká, že italský gólman Simone Scuffet prožil asi jeden z nejlepších zápasů své kariéry a zvládl ho na jedničku. „Dnes zvládl několik těžkých momentů, bez něj nevím, jak by tento zápas skončil," pochválil ho střelec jediného gólu v zápase Rangelo Janga.

„Zatím je to můj nejdůležitější gól, ale byla to dobrá hra od celého týmu," řekl Janga po zápase. „Slavia má velkou kvalitu, ale věděli jsme, že nic není nemožné," dodal s tím, že po vítězství Ballkani nad Sivassporem je nyní ve skupině G, kde všechny týmy mají shodně po čtyřech bodech, možné vše.

Reklama