Hlavní obsah

Gól byl pro nás trest, ve finále zmatkujeme, soudí Trpišovský. Cílem Slavie je pořád první místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrzelo ho zaváhání, které vyústilo v gól Kluže. Stejně tak ho trápila neschopnost jeho souboru dát gól. „Bohužel jsme nenašli klíč, jak skórovat. Buď skvěle zasáhl gólman Kluže, nebo jsme netrefili bránu, nebo jsme místo spoluhráče našli soupeře,“ posteskl si slávistický trenér Jindřich Trpišovský po porážce 0:1 od rumunského mistra ve třetím pokračování základní skupiny fotbalové Konferenční ligy.

Inkasovaná branka? To byl řetězec chyb, strašně lacinej gól, hodnotí Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

 
Článek

Slavia byla od první minuty aktivnější a lepší. „Přesto jsme v první půli mohli podat lepší výkon," mínil Trpišovský. Hra nebyla podle jeho gusta, postrádala rychlost, přesto sešívaní několik příležitostí nevyužili a v poslední minutě prvního poločasu inkasovali.

Akce hostí přišla zničehonic. „Byl to řetězec chyb. Začalo to tím, že Moses Usor na levé straně nedostoupil Camoru, musel tam jít Ševčík," popisoval zárodek průšvihu velitel lavičky červenobílých.

Míč se dostal skoro až k rohovému praporku, kde David Douděra a Aiham Ousou nechali poslat pobídku do vápna Rogera. Před bránou nejrychleji zareagoval Rangelo Janga, odtrhnul se od Tarase Kačaraby a pohotově prostřelil Ondřeje Koláře.

„Aiham se s v první fázi chytil, ale pak jsme tam byli dva na jednoho a nechali soupeře odcentrovat. Navíc Aihama nezastoupili ve vápně středoví hráči, když už tu pozici opustil. Byl to zkrátka řetězec chyb. Když nepočítám nějaké centry, byl to snad první míč do našeho vápna. Byl to pro nás trest a laciný gól," rozebíral Trpišovský.

Ve druhé půli sešívaní tlak zintenzivnili. „Hru jsme zrychlili," našel hlavní rozdíl kouč. Jenže převaha potřebný efekt nepřinesla. Šancí měla Slavia dost. „V Sivassporu to bylo podobné, hned se mi to vybavilo. Tam to vyvrcholilo neproměněnou penaltou v samém závěru. Za tyhle dva zápasy jsme měli snad dvacet šancí a dali jsme jeden gól po presinku," odkazoval Trpišovský na zásah Petera Olayinky v Turecku.

Celý zápas jsme do nich bušili, ale chyběly centimetry a pak z nešance dostaneme gól, litují slávistéVideo: Sport.cz

„Proti Kluži bylo v koncovce všechno možné. Někdy chybí pár centimetrů, někdy máme o dotek navíc. Pak přijdou dva skvělé zákroky gólmana, dáme dvě tyče, pak udělá Moses Usor špatné technické provedení. A hlavně jsme špatně zavírali zadní tyč. Balon tam několikrát prolétl a my tam nebyli," sumíroval šestačtyřicetiletý kouč ofenzivní prohřešky svého mužstva.

Nervozitu ale neviděl. „Kdyby tam byla, do šancí se ani nedostaneme. To, co předchází šanci, je náročnější. Zápasy se rozhodují ve vápnech. My tam udělali chybu a soupeř ji potrestal. Naopak my jsme tam nebyli tak kvalitní jako ve zbytku hřiště. Někdy mi přijde, že situace mimo box řešíme v klidu a se suverenitou, ale jakmile se blížíme do finále, tak místo toho, abychom si to užili, začneme zmatkovat," pojmenoval Trpišovský, co jeho mužstvo limituje.

Ve druhém utkání vyhrálo Ballkani na půdě Sivassporu. Tabulka této základní skupiny Konferenční ligy se tak nebývale vyrovnala, všichni účastníci po třech zápasech nashromáždili čtyři body. Pro Slavii ale dál zůstává cílem první místo.

„Jednoznačně. Opticky se naše postavení zhoršilo, protože budeme hrát dvakrát venku. Ale jinak to vypadá, jako kdyby se dosud nehrálo. Postoupí ten, kdo bude produktivnější," prohlásil Trpišovský.

Reklama