Hlavní obsah

Ostuda na Slovácku! Fanoušky vytočil gólman hostů, sestřelili ho pivem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to moment, který k fotbalu nepatří. Utkání Konferenční ligy mezi Slováckem a Nice bylo na několik desítek sekund přerušeno kvůli řádění domácího kotle. Jeden z fanoušků zasáhl brankáře hostí kelímkem plným piva.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zraněný brankář Marcin Bulka z Nice.

Článek

Běžela 59. minuta, hosté z Nice vedli po hrubé chybě brankáře Slovácka Filipa Nguyena 1:0. Hlavní postavou byl ale najednou jeho polský protějšek v barvách francouzského celku Marcin Bulka, jenž dostal možná nečekaně přednost před svým slavnějším dánským kolegou Kasperem Schmeichelem.

Polák se zrovna chystal odkopávat od brány. Přípravy mu ale trvaly déle než obvykle, což se přestalo líbit skalním příznivcům Slovácka, kteří mají své místo přímo za bránou. Vše začalo pískotem a vyvrcholilo momentem, který do fotbalu rozhodně nepatří.

Bulka se najednou skácel k zemi. Opakované televizní záběry prokázaly, že z kotle Slovácka přiletěl plastový kelímek plný piva a zasáhl gólmana do oblasti ramene či krku. Rakouský sudí Weinberger ihned utkání přerušil.

„Hodně nepříjemné, stávat by se to nemělo. Jde o zdraví. Je mi líto jejich gólmana. Samozřejmě nevím, jak moc to bolelo, ale fanoušci by na hřiště nic házet neměli," má jasno brankář Slovácka Filip Nguyen.

Brankáři se zřejmě nic vážného nestalo, po několika desítkách sekund hra pokračovala. Incidentem se bude ještě pravděpodobně dodatečně zabývat UEFA. Ještě připomeňme, že právě Nice momentálně pyká za řádění svých příznivců v úvodním kole základní skupiny s německým Kolínem. Na Slovácku obsadily sektor hostí děti, odveta za týden ve Francii se bude hrát před prázdnými tribunami.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Slovácka během zápasu s Nice.

„Doufám, že postih nebude v takovém měřítku, abychom měli na příští zápas zavřený stadion. Hned jsme se snažili fanouškům říct, ať se uklidní. Naštěstí to nebylo sklo, ale pořád byl kelímek plný," konstatoval po utkání útočník Ondřej Mihálik.

Francouzi ve čtvrtek nakonec udrželi těsné vedení, což si po utkání vychutnal sám Bulka provokováním domácího kotle. Tentokrát na něj ale létaly jen nadávky a skandování "polská ku*vo".

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články