Hlavní obsah

Plzeň i Slovácko vstoupí do odvet jako favorité

Praha

Dva čeští zástupci sehrají ve čtvrtek odvety 2. předkola Konferenční ligy. Plzeň bude bojovat o postup na rozpálené půdě v Jerevanu proti Dynamu Brest, Slovácko nastoupí doma proti bulharskému Lokomotiv Plovdiv. Podle bookmakerů jsou favority české týmy, Viktoria s kurzem 1,55:1 a Slovácko 1,85:1. Že je Plzeň favoritem, ukazuje i kurz na postup Západočechů 1,07:1. Slovácko čeká minimálně stejná bitva jako v Bulharsku, jeho šance na postup ocenili bookmakeři kurzem 2,19:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Jakub Brabec a brankář Aleš Hruška z Viktorie Plzeň.

Článek

Bookmakeři mají před odvetami Konferenční ligy jasno. „Plzeň odehraje postupové utkání. Má náskok domácí výhry a je prostě lepším týmem. Kurz 1,1:1 na postup už je bonusová tutovka," říká Petr Urbanec, fotbalový expert Tipsportu.

Ačkoliv Plzeň kvůli rozsáhlé marodce čeká nelehký úkol, 70 % sázkařů věří ve výhru českého týmu. Běloruský soupeř je s kurzem 5,20:1 zápasovým outsiderem. V otázce postupu jsou sázkaři opatrnější, na postup Viktorky do dalšího kola sází 60 %.

„Plzeňským se vstup do Konferenční ligy povedl, v úvodním zápase zvítězili 2:1. Trenér Bílek si ale bude muset poradit s rozsáhlou absencí svých hráčů. Chybět bude brankář Jindřich Staněk, nebo obránce Filip Kaša, který si z prvního zápasu proti Brestu odnesl vážně poraněné rameno. V útoku bude Plzeň spoléhat na bojovného Jean-David Beauguela, o pořádek v defenzivě by se měl postarat ve formě hrající Jakub Brabec. Jsem zvědavý především na záložní řadu Viktorie. Její fungování bude proti dobře kombinujícímu Brestu pro úspěch klíčové," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Viktorka má před odvetou výhodnější pozici než hráči z Uherského Hradiště. Proto je velkým favoritem na postup a předpokládá se, že uvidíme minimálně 2 branky," avizuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Nakopne je výhra v Liberci?

Druhý český zástupce Slovácko nesehrálo v Plovdivu špatnou partii, ale v závěru inkasovalo, a doma musí zvítězit. „Fotbalisté Slovácka mají na domácím stadionu sílu, ale dobrou formu ukázali i na úvod ligy, když vyhráli těžký zápas v Liberci. Možná i proto čeká 97 % sázkařů výhru domácích, která by dovedla zápas do prodloužení. Postupové kurzy ale před zápasem hrají pro Plovdiv," komentuje Urbanec odvetu v Uherském Hradišti.

Bulharský tým do zápasu vstupuje s kurzem 3,90:1, na remízu je vypsán kurz 3,50:1. Sázkaři jsou optimisté. Na postup Slovácka jde 83 % náběrů.

„Fotbalisté Slovácka v Plovdivu sice prohráli 1:0, svěřenci kouče Svědíka ale v neděli odehráli skvělý zápas proti Liberci. Ještěd byl pro Slovácko dosud prokletý a po devatenácti prohrách se jim zde podařilo poprvé v historii zvítězit. Věřím, že tento úspěch hráče dostatečně nakopne a v druhém zápase proti Bulharům zvítězí a postoupí do dalšího kola," doplňuje Hanák.

„Na postup Slovácka je vypsaný kurz 2:1, na výsledek zápasu bez remízy - Slovácko 1,3:1. Hodně se také sází, že padnou alespoň 2 góly," dodává Světlíková.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články