Hlavní obsah

Plzeň - New Saints 3:1, 4:1 PKPlzeň v penaltách dokonala velký obrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Robles 0 : 1
56. Bucha 1 : 1
90. Beauguel 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalová Plzeň dokázala smazat nečekanou porážku 2:4 z Cardiffu, ve čtvrteční odvetě 3. předkola Konferenční ligy předvedla velký obrat. S The New Saints sice brzy prohrávala, góly Buchy, Chorého a Beauguela po přestávce si vynutila prodloužení. V něm branka nepadla, penaltový rozstřel ale Viktoria opanovala 4:1 a postoupila do play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec druhé branky Tomáš Chorý.

Článek

Plzeň si přála vstřelit rychlý gól. Nejen, že tento plán nezrealizovala, ale navíc už ve 4. minutě inkasovala. Po hlavičce jednoho z hostujících hráčů se míč odrazil k Roblesovi, který zblízka překonal bezmocného Hrušku.

Branka byla ránou do plzeňské psychiky. Viktoriáni věděli, že musejí vstřelit minimálně tři góly, aby dovedli utkání alespoň do prodloužení. Jenže do přestávky nedokázali ani vyrovnat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Louis Robles ze The New Saints, Danny Redmond a Jon Routledge oslavují gól na 1:0 během utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy.

Přitom odpovědět mohli záhy. Šulc unikl po pravé straně, následně adresoval perfektní přihrávku Beauguelovi. Francouzský útočník zakončoval z jedné, balon mu však nečekaně poskočil, Beauguel nasměroval střelu na tribunu.

Obrovskou příležitost pak zazdil Ba Loua, který běžel zleva sám na brankáře Harrisona. Jenže ten předvedl vynikající zákrok, pokus domácího záložníka vyrazil na roh. Kouč Michal Bílek reagoval po půlhodině nasazením druhého útočníka Chorého. Jenže kýžený tlak nepřicházel ani s příchodem vytáhlého borce.

Před přestávkou se chytal za hlavu Šulc. Muž, který v posledních zápasech pálil jednu šanci za druhou, hlavičkoval sám na malém vápně. Jenže míč mu sjel po čele, Harrisonovi doskákal k rukám.Zkraje druhé půle mohl skórovat Chorý, kterému nachystal chytře balon Janošek. Výsledek? Míč přeletěl břevno o několik metrů. Západočeši se nakonec dočkali vyrovnání v 56. minutě. Aktivní Bucha se zbavil dotírajících protihráčů dvěma zasekávačkama a levačkou propálil Harrisona.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Danny Redmond z celku The New Saints a Modou Ndiaye z Viktorie Plzeň během utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy.

Plzeňské dobývání pokračovalo, zaplněná Doosan Arena domácí nakonec dohnala k vymazání dvougólového manka. V 85. minutě se trefil Chorý, v nastavení Beauguel a šlo se do prodloužení. V něm měla Plzeň drtivý tlak, kýženou čtvrtou branku ale nedala. Následný penaltový rozstřel však vyhrála a Štruncovy sady zalila euforie.

Odvetný zápas 3. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy:
Viktoria Plzeň - The New Saints 3:1 (3:1, 0:1) po prodloužení, na penalty 4:1
Branky: 56. Bucha, 85. Chorý, 90.+1 Beauguel - 4. Robles. Penaltu proměnili: Beauguel, Bucha, Chorý, Káčer - Redmond. Penaltu neproměnili: Marriott, Smith (oba TNS). Rozhodčí: Stegemann - Schaal, Bandurski (všichni Něm.). ŽK: Mosquera, Ba Loua, Ndiaye - Harrison, Redmond, Routledge, Ebbe. Diváci: 6079 (omezený počet). První zápas: 2:4, postoupila Plzeň
Sestavy:
Plzeň: Hruška - Havel (68. Falta), Pernica, Brabec, Hybš (68. Kayamba) - Ndiaye (30. Janošek) - Ba Loua (113. Káčer), Bucha, Šulc (77. Čermák), Mosquera (30. Chorý) - Beauguel. Trenér: Bílek
TNS: Harrison - D. Davies, K. Davies, Hudson, Marriott - Smith, Routledge (108 Clark), Redmond - Robles (89. Baker), McManus (80. Ebbe), Cieslewicz (65. J. Williams). Trenér: Limbrick

Reklama

Související témata: