Hlavní obsah

Plzeň v Ženevě: Proslov Šádka i sen o čtvrtfinále. Přejít přes Servette je lákavé, řekl Kalvach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 71 letech si splnil sen - v roli trenéra poprvé stanul v pohárové Evropě. Fotbalovou Plzeň vede Miroslav Koubek v Konferenční lize natolik výtečně, že s ní po sedmi měsících může vytvořit klubový rekord. Cestu za premiérovým čtvrtfinále na evropské scéně zahájí Viktoria ve čtvrtek večer na půdě Servette Ženeva.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Fotbalisté Plzně na předzápasovém tréninku na stadionu v Ženevě

Článek

Ženeva (od zpravodaje Sport.cz) - „Pochopitelně, byl bych za klubový rekord rád. Čtvrtfinále je lákavé pro nás všechny, ale i pro soupeře, který dlouho nehrál evropské poháry,“ řekl Koubek na středeční tiskové konferenci na Stade de Geneva, která kvůli dopravní zácpě začala s menším zpožděním.

Pro Viktoriány je zatím osmifinále zakleté. Třikrát přes něj zkoušeli přejít v Evropské lize, třikrát neúspěšně. Postupně narazili s Fenerbahce (2013), Lyonem (2014) a Sportingem Lisabon (2018). Teď věří, že to klapne na čtvrtý pokus, v rámci Konferenční ligy. Ostatně, útočník Tomáš Chorý nedávno prohlásil, že by rád došel až do Atén, do dějiště finálového utkání. Šanci na čtvrtfinále cítí jistě i generální manažer Viktorie Adolf Šádek, který měl těsně před středečním tréninkem k hráčům na trávníku motivační proslov.

„Servette je nesmírně těžký soupeř. Nicméně cesta v Konferenční lize je přece jen o malinko snazší než v Evropské lize. Další krok je lákavý, čtvrtfinále je náš sen. Chceme v soutěži pokračovat, potom se může stát cokoli,“ uvedl záložník Lukáš Kalvach.

Jak na Servette, ukázala viktoriánům na podzim pražská Slavia. Ve skupině Evropské ligy momentálně druhý celek švýcarské ligy dvakrát porazila (2:0, 4:0). Inspirují se Západočeši? „Nebyli bychom moudří, pokud bychom se nepodívali na podzimní zápasy ještě jednou. Od té doby ale utekla spousta vody, Servette udělalo velký progres. Vycházet tedy budeme z aktuálního materiálu a z vlastní filosofie,“ podotkl Koubek.

Na Stade de Geneve, kam má ve čtvrtek dorazit kolem 15 tisíc diváků, však bude kvůli kartám postrádat nejlepšího ligového střelce, záložníka Pavla Šulce. Dokáže jeho absenci Viktoria zvládnout? „Nechci vynášet žádné soudy. Prostě máme už delší čas variantu, jak ho nahradit,“ pronesl Koubek.

Čtvrteční duel na stadionu, kde v roce 2008 prohrála česká reprezentace na Euru s Portugalskem i s Tureckem, začne ve 21 hodin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články