Hlavní obsah

Plzeň vysvobodila penalta v nastavení a jde dál. Bohemians se rozloučili přestřelkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians prohráli ve čtvrteční odvetě 2. předkola Konferenční ligy na Letné s norským Bodö/Glimt 2:4 a loučí se s pohárovou Evropou. Klokani podlehli soupeři i před týdnem na půdě 0:3. Viktoria Plzeň po překvapivé domácí bezbrankové remíze s Dritou vyhrála v divokém utkání v Kosovu 2:1, když jí vítězství zajistil gól Jirky z pokutového kopu ve 24. minutě nastavení. Západočeši tak postoupili do 3. předkola Konferenční ligy.

Sestřih utkání Bohemians 1905 - Bodö/Glimt

 
Článek
Fotogalerie

Plzeň zažila v Kosovu mimořádně dramatickou odvetu. Po bezbrankovém prvním utkání se dlouho čekalo na gól i v Prištině, kde navíc zápas na několik minut přerušil výpadek osvětlení.

Střelecké trápení Viktorie prolomil po pár sekundách na hřišti až v 76. minutě střídající Rafiu Durosinmi. Už se zdálo, že svěřencům trenéra Koubka bude tahle trefa na postup stačit. Jenže i na druhé straně se záhy trefil střídající žolík Blerim Krasniqi, jenž byl ale následně vyloučen. Západočechy nakonec zachránil pokutový kop ve 24. minutě nastavení, který po ruce domácích v pokutovém území proměnil Erik Jirka.

Viktoria tak slaví v nové sezoně pod staronovým trenérem Koubkem vůbec první výhru. Za týden se může na evropském poli těšit na dalšího soupeře, maltskou Gziru, s níž rozehraje dvojzápas opět doma.

Trenér Veselý po vyřazení Bohemians z pohárůVideo: O2 TV Sport

V letenském azylu ukázal norský tým Bodö svou kvalitu, když klokanům nasázeli čtyři góly. Na první trefu bleskově reagoval Matoušek a odšpuntoval gejzír zelenobílé radosti. Stal se tak prvním střelcem Bohemians v pohárech od roku 1987, kdy se proti belgickému Beverenu trefil Pavel Chaloupka.

V poločase už zase hosté vedli, ale krátce po pauze se trefil stoper Křapka a rozjásal Letnou. To byl ale pohříchu poslední zápis zelenobílým perem do listiny střelců. Naopak Seveřané uštědřili Pražanům dvě kruté rány v poslední čtvrthodině a bylo hotovo. Cesta Bohemians pohárovou Evropu tak po 36 letech čekání skončila hned po dvou duelech.

Herec Ivan Trojan po vyřazení Bohemians 1905 z EvropyVideo: O2 TV Sport

Odvety 2. předkola Konferenční ligy:
Bohemians 1905 - Bodö/Glimt 2:4 (1:2)
Branky: 26. Matoušek, 55. Křapka - 22. Sörli, 42. Moumbagna, 78. Grönbaek, 87. Sörensen. Rozhodčí: Birsan - Ghinguleac, Tunyogy (všichni Rum.). ŽK: Beran, Hála, Köstl, Prekop - Berg. Diváci: 12.089. První zápas: 0:3, postoupilo Bodö/Glimt.
Bohemians: Reichl - Köstl (90. Mužík), Křapka, Hybš - Dostál, Hála (69. Kozák), Hůlka, Beran (90. Jindřišek), Kovařík - Puškáč (60. Prekop), Matoušek (69. Hrubý). Trenér: Veselý.
Bodö/Glimt: Haikin - Sjövold (71. Wembangomo), Moe (71. Lode), Björtuft, Björkan - Saltnes (70. Fet), Berg, Grönbaek - Sörli, Moumbagna (85. Espejord), Pellegrino (79. Sörensen). Trenér: Knutsen.
FC Drita - Viktoria Plzeň 1:2 (0:0)
Branky: 90.+2 Blerim Krasniqi - 76. Durosinmi, 90.+24 Jirka z pen. Rozhodčí: Sundberg - Yurdakul, Mastrup (všichni Dán.). ŽK: Tahiri, Jashari, Behluli, Besnik Krasniqi, Blerim Krasniqi - Kalvach, Hejda, Durosimni, Kliment. ČK: 90.+19 Besnik Krasniqi. První zápas: 0:0, postoupila Plzeň.
Drita: Smakiqi - Besnik Krasniqi, Salihu, Agyare (81. Ovouka), Thaqi - Baftiu (81. Dabiqaj), Broja - Selmani (90.+14 Prapashtica), Jashari, Ajzeraj - Tahiri (77. Blerim Krasniqi). Trenér: Vavalis.
Plzeň: Staněk - Hejda (90.+26 Jemelka), Hranáč, Dweh - Traoré, Kalvach - Jirka, Kopic (75. Durosinmi), Sýkora - Vydra (46. Mosquera), Chorý (90. Kliment). Trenér: Koubek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.