Hlavní obsah

Přijeli do Česka a udělali ze sebe blbce. Ve Švédsku pranýřují AIK za debakl se Slováckem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžký šok prožili v České republice fotbalisté švédského AIK Stockholm, kteří v úvodním zápase čtvrtého předkola Konferenční ligy na půdě v Evropě takřka neznámého Slovácka utrpěli debakl 0:3. Za výsledkový i herní krach dostávají hráči ze stockholmského předměstí Solna od tamního tisku co proto.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Michal Trávník ze Slovácka a Erik Ring z AIK Stockholm.

Článek

„Vysoká porážka AIK na Slovácku," hlásí list Aftonbladet, který vyzdvihuje dominanci českého týmu a kritizuje špatnou obrannou hru Švédů.

„AIK ale nebyl v útoku úplně neškodný, jenže Slovácko se i ve druhé půli tlačilo dopředu. S trochou štěstí a uměním Kristoffera Nordfeldta se AIK nějakou dobu držel a dokonce dostal míč do sítě, jenže Elbouzediho branka neplatila kvůli ofsajdu. Pak zase udeřili domácí," komentoval dále list pasáž mezi prvním a druhým gólem domácích.

„AIK je před odvetou ve Friends areně v hodně těžké pozici," konstatuje list. Ve studiu redakce Sportbladet se pak poměrně tvrdě vyjádřil o počínání celku kouče Bartosze Grzelaka expert Per Bohman.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Mikael Lustig z AIK Stockholm a střelec gólu Milan Petržela ze Slovácka.

„Přijeli do České republiky a udělali ze sebe blbce, a to nejenom v defenzivě," kritizoval Bohman.

Web televize SVT zase popsal dění v Uherském Hradišti jako "noční můru".

Podle deníku Expressen dostalo AIK na jižní Moravě „těžký úder".

„AIK zažilo hodně těžký zápas. Po úvodních náznacích švédského týmu ovládlo obraz hry Slovácko, které ve vedru na pomalém trávníku, po němž se míč sotva valil, dominovalo," pokračuje Expressen.

„AIK má teď před sebou menší horu ke zdolání," dodává list směrem k odvetě.

Reklama