Hlavní obsah

Pro odvetu skvělé, pochvaloval si Kúdela remízu i šanci zapsat se do historie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bláznivý zápas. A s pořádnými grády. Jeden zvrat střídal v Rotterdamu druhý, skóre se měnilo, padlo šest gólů, vášně planuly. A nakonec fotbalisté pražské Slavie ve čtvrtek doslova v posledních vteřinách zachránili na stadionu Feyenoordu pohárový duel, který se zdál už pomalu ztracený.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Fotbalista Feyenoordu Luis Sinisterra trefuje úvodní branku utkání, před ním Ondřej Kúdela ze Slavie.

Článek

Rotterdam (od našeho zpravodaje) - Teď mají do vysněného semifinále blízko. Po šestadvaceti letech... „Pro odvetu skutečně skvělý výsledek. A nic na tom nemění, že už se góly vstřelené na hřišti soupeře nepočítají za dva. Hrajeme doma a věřím, že nás fanoušci poženou za výhrou, postupem a zápisem do historie," pochvaloval si remízu 3:3 před kamerami ČT Ondřej Kúdela, který po zranění odehrál v sešívaném dresu poprvé celý zápas.

„Nebylo to dokonalé, chyb jsem se dopouštěl. Ale šlo o ohromně náročné střetnutí, protože Feyenoord má na křídlech dva extrémně rychlé a technicky výborně vybavené hráče, kteří to s balonem dovedou. Podobné, jako náš Sor," glosoval duel se šťastným koncem a zachráněnou remízou.

„Lepší remizovat, než prohrát 2:3. Do poslední chvíle jsem věřil, že vyrovnáme, protože jsem nechtěl první utkání po návratu samozřejmě prohrát. A když přišel poslední roh, doufal jsem, že to přijde," byl rád, že se naplnila touha jeho i celé Slavie.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Slavia slaví druhou branku, trefil se Yira Sor.

„Nemluvil bych o nervozitě, natož snad o nevyřízených účtech z podzimní konfrontace ve skupině," bral s nadhledem jistou nervozitu a rozdmýchané emoce nejlepší hráč Pražanů Tomáš Holeš. „Jednou jsme chtěli my, aby sudí pískal faul, podruhé soupeř, ale přitom jsme nevěděli, jaký rozhodčí nasadí metr," nedělal žádnou vědu z hektiky na trávníku.

„Nebyly tam skutečně žádné záludnosti, i když si oba celky uvědomovaly vážnost utkání. Postoupit chceme my i Feyenoord, sudí to však zvládl skvěle a nepodlehl atmosféře," potvrzoval slova svého spoluhráče Kúdela.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Fotbalista Slavie Peter Olayinka při utkání proti Feyenoordu.

„Jen ty blbé góly, které jsme dostali, mrzí. Hrálo se v podobném tempu, jako na podzim, za začátku jsme skutečně nevěděli, kde nám hlava stojí. Vyrovnávací gól nám ale pomohl, zatímco domácí zaskočil. I tak byli lepší, ale do vedení jsme šli my. Nakonec ale bereme remízu všemi deseti," ohlížel se za devadesáti minutami Konfereční ligy v Rotterdamu Tomáš Holeš.

Zajistí si fotbalisté Slavie v odvetě s Feyenoordem postup do semifinále Konferenční ligy?
ano
75,9 %
ne
24,1 %
Celkem hlasovalo 6509 čtenářů.

Reklama

Související témata: