Hlavní obsah

Servette má často na očích. Plzeň ze sebe bude muset vyždímat maximum, aby šla dál, říká Frýdek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Servette má Martin Frýdek přes tři a půl roku na očích. V této sezoně proti soupeři Plzně v osmifinále Konferenční ligy dvakrát stál. Dobře tedy ví, co je švýcarský vicemistr zač. Jak nepříjemný a urputný dokáže být. Přesně jak ukázal v úvodním bezbrankovém duelu na Stade de Geneve. Kdo podle fotbalového obránce Lucernu nakonec rozkopne bránu čtvrtfinále?

Foto: Martin Meienberger

Obránce Lucernu Martin Frýdek v utkání švýcarské ligy

Článek

„Ve Švýcarsku se první zápas hodnotil tak, že Servette mělo o gól vyhrát. Myslím, že odveta bude podobně vyrovnaná, rozhodnou detaily. Plzeň je sice doma hodně silná, ale vážně si netroufnu tipovat,“ říká Frýdek.

Zatímco v uplynulých letech se Servette prezentovalo především technickým, kombinačním fotbalem, po odchodu hvězdného Francouze Clichyho (působil mimo jiné v Arsenalu a v Manchesteru City) a příchodu kouče Weilera přidalo také silové noty. Před týdnem v Ženevě se o tom Západočeši přesvědčili na vlastní kůži. Navíc francouzský útočník Crivelli rozdal viktoriánům spoustu ran.

„Servette je na tom fantasticky po fyzické stránce. Vepředu má silové hráče. Clichy byl samozřejmě extra třída, který zdobil celou ligu. Bez něj teď volí Servette chvílemi pragmatičtější styl, se kterým mají ale ještě lepší výsledky. Není náhoda, že jsou druzí v tabulce švýcarské ligy, hegemona posledních sezon YB ve vzájemném souboji dokázali porazit,“ podotýká Frýdek.

Hlavní hrozbou švýcarského celku jsou křídelník Stevanovič a režisér Cognat. V prvním zápase vyběhli na trávník ve druhém poločase a změnili průběh zápasu ve prospěch Servette. „Oba jsou výborní. Servette má ale celkově hodně dobrý tým. Plzeň sice teď v lize vysoko porazila Spartu, ale se Servette to bude úplně jiný zápas. Aby postoupila, bude muset ze sebe Viktoria vyždímat maximum,“ uvádí 32letý syn vicemistra Evropy z roku 1996.

S Lucernem má v této sezoně proti Servette vyrovnanou bilanci (doma výhra 2:0, v Ženevě porážka 2:4). Třetí vzájemný souboj se odehraje tři dny po plzeňské odvetě. „Budeme se povinně koukat. Počítám ale, že Servette bude hrát v Plzni na brejky. Tento styl se mu vyplatil také kolo předtím s Ludogorcem. Ale v případě brzkého gólu na jedné nebo druhé straně se mohou naplno ukázat také ofenzivní kvality obou týmů a užijeme si zápas nahoru - dolů,“ dodává s úsměvem Frýdek, který na jaře 2016 pomohl Spartě do čtvrtfinále Evropské ligy.

Postoupí Plzeň přes Servette do čtvrtfinále Konferenční ligy?
Ano
91,7 %
Ne
8,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4616 čtenářů.

Reklama