Hlavní obsah

Koubek: Remízy si vážíme. Některé zákroky jistého hráče ale byly za hranou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se ho den před utkání se Servette zeptal jeden ze švýcarských novinářů, jestli by bral z úvodního osmifinále Konferenční ligy bezbrankovou remízu, trenér Plzně Miroslav Koubek přikývl. Stalo se. Viktoria veze ze Švýcarska solidní výsledek pro odvetu.

Foto: Salvatore Di Nolfi, ČTK/AP

Trenér Plzně Miroslav Koubek v Ženevě.

Článek
Fotogalerie

Ženeva (od zpravodaje Sport.cz) - „Vážíme si výsledku, dá se na něm stavět,“ řekl spokojeně Koubek po čtvrtečním utkání na Stade de Geneve (0:0).

Nicméně především ve druhém poločase to nebylo dopředu ono.

První půle byla z naší strany lepší. Cítil jsem v jejím průběhu, že máme pod kontrolou defenzívu a dokážeme se dostávat do zajímavých situací. Z pohledu druhé půle prospěla střídání víc domácím, kteří nasadili kreativní hráče. Servette se dostávalo do tlaku. Neudrželi jsme míč, v ofenzívě jsem očekával víc.

Byla tedy znát absence vykartovaného nejlepšího ligového střelce Pavla Šulce?

Pavel přidává technickou nadstavbu, dokáže udržet míč, přejít přes protihráče. Na druhou stranu musím ocenit soupeře, jak velký fyzický tlak vytvářel na naši útočnou fázi. Hrál celoplošně agresivně, dynamicky. Pro kluky nebylo jednoduché se prosadit. Ale Pavel Šulc chyběl.

Zápas byl plný soubojů. Nebyly některé zákroky soupeře za hranou?

Byla tam i krvavá zranění… Souhlasím, že to někdy bylo až za hranou ze strany konkrétního hráče.

Byl tímto hráčem Crivelli?

Bez komentáře. Soupeř nás ale vůbec ničím nepřekvapil, přesně tenhle způsob jsme očekávali. Švýcarský tým hraje rychle, intenzivně. Je nepříjemný, organizovaný.

Bude pro odvetu největším oříškem překonat organizovanou defenzivu Servette?

Varováním je příklad Ludogorce, který v předešlém kole uhrál v prvním utkání v Ženevě také bezbrankovou remízu. A v domácí odvetě prohrál. Možná bude duel v Plzni o jedné brance. Nečeká nás lehké utkání, což dobře víme. Doma jsme ale silní. Věřím, že vynikající defenzivní výkon, který jsme podali v Ženevě, umocníme zlepšenou ofenzívou a utkání zvládneme.

Reklama