Hlavní obsah

Slavia dominovala, Kluž jí ale dala taktickou lekci, píší v Rumunsku

Rumunský tisk po výhře fotbalistů Kluže 2:0 nad Slavií v Evropské konferenční lize oslavuje další nečekaný triumf nad českými vicemistry. Novináři uznávají, že Kluž byla opět pod tlakem a přestála několik velkých šancí, zároveň ale oceňují práci trenéra Dana Petresca nebo obětavost střelce první branky Cipriana Deaca.

Foto: Stringer, Reuters

Peter Olayinka (vpravo) měnící si dres po zápase s Camorou. (vlevo)

Článek

Šestatřicetiletý bývalý reprezentant nastoupil navzdory zranění a odehrál první poločas. V 11. minutě poslal Kluž do vedení z pokutového kopu. "Deac zatnul zuby, nastoupil v základní sestavě a stal se hrdinou utkání. Jeho obětavost ještě víc semkla a nabudila spoluhráče," pochválil zkušeného fotbalistu sportovní deník Gazeta Sporturilor.

Novináři shodně upozorňují na dominanci Slavie, která byla k vidění už před týdnem v Edenu (0:1). "Sešívaní" měli ve čtvrtek převahu v držení míče 62:38 a soupeře přestříleli 24:4. Góly přesto dali pouze domácí, pojistku přidal v 84. minutě Yuri Matias.

"I když tomu skóre nenapovídá, Kluž si toho pro druhou výhru hodně vytrpěla. Slavia nepřestávala presovat a zaměstnávat soupeřovu obranu, vypracovala si i dost šancí. Domácí obrana v čele s brankářem Scufettem ale předvedla heroický výkon a jsou z toho dvě senzační vítězství proti favoritovi skupiny," napsal deník Adevarul.

Foto: Stringer, Reuters

Slavia si prohrou v Kluži značně zkomlikovala postup do jarní části sezony Konferenční ligy.

"Kluž byla pod tlakem a jako zázrakem ve dvojzápase neinkasovala. Slavia místy dominovala, byl to ale klasický zápas rumunského mistra pod koučem Petrescem. Soupeř měl více ze hry, ale Kluž po malých krůčcích došla k vítězství. Petrescu uštědřil soupeři taktickou lekci," zhodnotila Gazeta Sporturilor.

Reklama

Související témata: