Hlavní obsah

Slavia se notně nadřela, Plzeň ale prý čeká ještě lepší verze Ballkani!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem svedlo Ballkani dvě výsledkově vyrovnané bitvy se Slavií ve skupině Konferenční ligy (výhry 1:0 a 3:2), ve čtvrtek večer se v Doosan Aréně postaví Plzni ve stejné soutěži. Nakolik se kosovský tým změnil, čeká Viktorii ještě těžší práce než loni sešívané?

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský záložník Pavel Bucha se raduje se spoluhráči z gólu v síti Sigmy Olomouc.

Článek

„Mužstvo se trochu obměnilo, především má ale víc zkušeností než při premiérové účasti v Evropě,“ říká Beni Simitči, trenér futsalové Sparty a kosovské reprezentace. Ballkani ukázalo sílu před 12 měsíci, kdy se na dvě těsné výhry nad ním nadřela Slavia. Podle Simitčiho bude muset podat Plzeň nadstandardní výkon, aby mohla pomýšlet na vítězství.

„Viktorku čeká vylepšená verze Ballkani,“ tvrdí trenér. Západočeši mají s kosovským fotbalem čerstvou zkušenost, ve 2. předkole Konferenční ligy narazili na Dritu, která jim mocně vzdorovala. Dál šli díky proměněné penaltě ze závěru prodloužení.

„Drita hrála defenzivně, to Ballkani vyčkávat nebude. Mají v DNA útočný styl, chtějí se ukázat v Evropě. Ballkani nemá megahvězdu, která vyčnívá. Dohromady ale tvoří skvělý kolektiv, který drží při sobě,“ podotýká Simitči, který chválí kouče Ballkani Ilira Daju.

„Daja je momentálně nejlepším albánským a kosovským trenérem. Přesvědčil hráče o tom, že pokud chtějí být úspěšní také na evropské scéně, musejí, jak se říká tam u nás, zvednout zadky a běhat,“ uvádí Simitči s tím, že Ballkani se každým rokem lepší na všech frontách. I díky silnému majiteli.

„Má jednu z největších stavebních firem v zemi, do fotbalu už hodně investoval. Teď se mu to začíná vracet. Díky němu je Ballkani stabilní, má dobrou budoucnost,“ tvrdí futsalový odborník.

Druhá účast Ballkani ve skupině Konferenční ligy je pro kosovský fotbal velkou věcí. Díky tomu se může dál zlepšovat. „Ballkani bonusy od UEFA za účast v hlavní fázi soutěže využije na vylepšení infrastruktury i na nové hráče. Finance se tak rozmělní do dalších kosovských klubů. Tohle je pro všechny z nich další výzva, aby pokračovaly v tvrdé práci,“ dodává Simitči.

Fotogalerie
Související témata:
Beni Simitči
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články