Hlavní obsah

Spasí ji dorostenci? Slavii zůstanou v Rotterdamu na lavičce jen tři mazáci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Docela poplašné počty. Spíš velké odečítání. Slavia opět zůstává poslední vlajkovou lodí českého fotbalová na pohárové scéně. Sešívaní ovšem odcestovali do Rotterdamu ke čtvrtečnímu úvodnímu utkání čtvrtfinále Konferenční ligy proti Feyenoordu v poněkud úsporném složení. Někteří nejsou na pohárové soupisce, dva jsou v trestu, a tak podle asistenta trenéra Zdeňka Houšteckého bude mít mužstvo na střídání jen tři hráče z obvyklého kádru. Doplní je dorostenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie Praha a Marcus Pedersen z Feyenoordu Rotterdam.

Článek

Nejprve dobré zprávy. K dispozici by mohli být uzdravený stoper Taras Kačaraba i krajní hráči Peter Olayinka a Oscar Dorley, kteří utrpěli zranění v nedělním ligovém šlágru v Plzni.

A teď i špatné. Červenobílí letí do Rotterdamu stále bez záložníka Petra Ševčíka, jenž zápolí s virózou. Slavia má i několik zraněných. Pro první utkání nemůžou trenéři počítat ani se Srdjanem Plavšičem a Aihamem Ousouem, oba byli v odvetě proti Linci vyloučeni. A pětice Hovorka, Provod, Hromada, Jurásek a Fila není na pohárové soupisce.

„Bylo by lepší, kdybychom říkali, kteří hráči mohou odcestovat... Do Rotterdamu odlétají hráči, kteří jsou zdraví a jsou schopní absolvovat zápas. V podstatě je to tak na základní sestavu a máme na lavičce další tři hráče ze stabilního kádru. Bereme s sebou pět dorostenců," rekapituluje pro klubovou televizi asistent Zdeněk Houštecký.

Slavia už na Feyenoord narazila ve skupině. Venku prohrála 1:2 a doma remizovala 2:2. Aktuálně třetí tým nizozemské ligy ovládl před Pražany tabulku skupiny.

„Oba zápasy byly hodně těžké, víme, jak jsme tam odehráli první poločas. Ve druhém jsme se zvedli. Doma jsme si dokázali, že s nimi můžeme hrát. Máme tady nové hráče, zápas v Rotterdamu nehrál třeba právě Taras nebo ani Yira Sor, takže to je pro ně trochu neznámá. Věříme, že se poučíme. Oni teď odehráli těžký zápas na Ajaxu, takže z něj budeme taky čerpat. Materiálu máme spoustu a určitě ho využijeme," říká Houštecký.

Jen bod je pro nás škoda. A zákrok Buchy? Katastrofa, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

„Zdravotně už jsem v pohodě. Trénuju s týmem kompletně. Jsem připravený na zápas. Teď jsme koukali na video, jak Feyenoord napadá, čeká nás ještě trénink. Zkusíme nacvičit, jak budeme rozehrávat z obrany," hlásí Taras Kačaraba.

Reklama

Související témata: