Hlavní obsah

Lepší by byl AS Řím! Máme Feyenoordu co vracet, slibuje Kačaraba velkou odplatu

Minule po losu jásali, protože tušili, že Linec pro ně bude dobrou volbou. Tentokrát je nyonské osudí nepotěšilo. Sešívaní netají, že si pro čtvrtfinále Konferenční ligy přáli úplně jiného soupeře než Feyenoord Rotterdam. S nizozemským klubem se fotbalisté pražské Slavie utkali již ve skupině a připsali si venkovní porážku a domácí remízu.

Těžký soupeř, ale máme velkou motivaci jim to vrátit, reagují na los hráči SlavieVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Dobře protivníka znají a je jim jasné, jak těžká práce je ve čtvrtfinále čeká. Na druhou stranu je však požene touha po odplatě.

„Samozřejmě hodně těžký soupeř, viděli jsme ho už ve skupině. Myslím, že jsme při losu mohli dostat trošičku příjemnějšího soupeře než Feyenoord. Já si přál AS Řím. Ale dá se s nimi hrát. Jsme ve čtvrtfinále a v téhle fázi už nejsou lehcí soupeři. Máme jim co vracet," reaguje pro klubovou televizi obránce Taras Kačaraba.

Takového soupeře jsme si moc nepřáli. Aspoň, že odvetu hrajeme doma, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Feyenoordu patří v probíhajícím ročníku Eredivisie třetí příčka, na vedoucí Ajax ztrácí osm bodů. V osmifinále svěřenci Arneho Slota vyřadili Partizan Bělehrad, venku vyhráli 5:2 a v odvetě na De Kuip 3:1.

„Mají velmi dobrý tým, výrazné individuality směrem do ofenzívy, hlavně na ně si budeme muset dát pozor. Předchozí vzájemné zápasy nám výsledkově nevyšly, ale o to větší motivace bude proti nim uspět a zlomit to," přidává se útočník Ivan Schranz.

„Možná bude naše výhoda, že už jsme s nimi dva zápasy v sezoně odehráli. Dobře se dokážeme připravit. Těšíme se a věříme, že se pobijeme o postup," přemítá slovenský reprezentant.

Výhodou také může být, že slávisté začnou na hřišti soupeře a odveta proběhne v Edenu.

„Budeme se snažit sehrát výsledkově dobrý venkovní zápas, a pak do toho doma před našimi fanoušky dáme úplné maximum. Doma je doma, tam vždycky chceme uspět," plánuje Kačaraba.

„Myslím, že to může být naše výhoda, hlavně pokud bychom si připravili dobrý výsledek z venkovního zápasu, jako se nám to podařilo v Istanbulu," přizvukuje mu slovenský univerzál.

Reklama

Související témata: