Hlavní obsah

Vedení FAČR se setkalo s šéfem UEFA, usiluje o pořádání finále Konferenční ligy a kongresu

Vrcholní zástupci Fotbalové asociace ČR v čele s předsedou Petrem Fouskem se v minulých dnech setkali se šéfem UEFA Aleksanderem Čeferinem. V sídle evropské fotbalové asociace v Nyonu usilovali mimo jiné o kandidaturu na pořadatelství budoucího finále Konferenční ligy a také požádali o možnost organizovat kongres UEFA. Čeferin následně přijal pozvání do Česka, kam by měl zavítat v příštím roce.

Foto: Jan Tauber/FAČR

Petr Fousek

Článek

"Řeč byla pochopitelně o naší kandidatuře na pořadatelství finále Konferenční ligy 2023 nebo 2024, ale rádi bychom získali i organizaci kongresu UEFA a některých dalších akcí," oznámil v tiskové zprávě Fousek.

Čelní představitelé rovněž diskutovali o návrhu FIFA pořádat mistrovství světa každé dva roky, o sporu se superligou, pohledu na rasismus ve fotbale a dalším rozvoji soutěží. Setkání se účastnil také ředitel divize UEFA pro národní fotbalové asociace Zoran Lakovič.

FAČR má rovněž od září početnější zastoupení v orgánech UEFA. Fousek zasedá v komisi pro národní asociace, generální sekretář Michal Valtr v komisi pro soutěže národních mužstev a součástí komisí UEFA je dalších pět českých zástupců.

"Diskutovali jsme s UEFA řadu důležitých a užitečných odborných témat, ať už financování fotbalu, specializované programy, legislativu či strategie, což bylo velmi přínosné," informoval Valtr.

V závěru pak zástupci FAČR pozvali Čeferina na návštěvu Česka. To by se mělo uskutečnit v příštím roce. "Těší nás, že pozvání přijal, termín budeme ještě upřesňovat." uzavřel Fousek.

Reklama