Hlavní obsah

Vikingu se nepovedla generálka na Spartu, Valerenze podlehli 2:4

Fotbalisté Vikingu před čtvrteční odvetou s pražskou Spartou prohráli v 15. kole norské ligy na hřišti Valerengy Oslo 2:4. Celek ze Stavangeru vyšel bodově naprázdno po třech kolech a v tabulce je čtvrtý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Sparty Praha a David Brekalo z Vikingu během utkání 2. předkola Konferenční ligy.

Článek

Viking šel i přes pět změn v základní sestavě oproti čtvrtečnímu utkání na pražské Letné do vedení, a to brzkým zásahem Solbakkena v 11. minutě. Domácí Valerenga ale skóre zápasu rychle otočila góly Sahraouiho v 28. a Björdala v 32. minutě z pokutového kopu. Druhý jmenovaný si pět minut před koncem prvního poločasu připsal i vítěznou branku. Za hosty snížil v 82. minutě Vevatne, poslední přesnou trefu zaznamenal domácí Christensen v osmé minutě nastavení.

Domácí tým z norské metropole se třetí ligovou výhrou po sobě posunul na osmou příčku v tabulce. Hosté ze Stavangeru zůstali na průběžném čtvrtém místě, ale mají zároveň o dvě odehraná utkání víc než oba jejich tabulkoví sousedé.

Viking nastoupil v sestavě Östbö - Pattynama (46. Sandberg), Björshol, Vevatne, Vikstöl (62. Tripic), Kabran - Tangen, Solbakken (46. De Lanlay), Lökberg (62. Haugen) - Fridjónsson, Traoré (46. Karlsbakk).

Viking čeká ve čtvrtek odveta 2. předkola Evropské konferenční ligy se Spartou. První zápas na Letné skončil bez branek.

Reklama

Související témata: