Hlavní obsah

Ve štěstí nevěřím, jsem si ale jistý, že příště už góly přijdou, zůstal i po remízovém duelu v klidu trenér Priske

Zklamaný byl stejně jako fanoušci na vyprodané Letné. „Nejvíce ze všeho z výsledku, protože jinak mě potěšil jak první zápas sezony, tak výkony hráčů. Samozřejmě by bývalo lepší, kdybychom cestovali k odvetě do Norska s výhrou, ale v příštím týdnu budeme na hřišti Vikingu zase dominovat a očekávám vítězství,“ glosoval dánský trenér Brian Priske první ostrý zápas pražské Sparty pod jeho vedením. Žel pro ni je remízový, což při vykročení do kvalifikace o Konferenční ligu představuje přece jen komplikaci.

Naprosto jsme dominovali. Chyběly nám jen góly, hodnotí svoji premiéru Brian PriskeVideo: Sport.cz

 
Článek

„Přitom jsme dominovali ve všech ukazatelích. Fyzicky, herně, v ofenzivě i v defenzivě, jen efektivita v koncovce chyběla. A gól, pochopitelně," netajil nový kouč Pražanů, že je jinak navýsost spokojený s pokrokem, který mužstvo pod jeho vedením za pět týdnů udělalo.

„Máme dostatečně kvalitu, takže v příštích zápasech góly dávat budeme," nevyvádí ho z míry ani chabá střelecká produktivita, která jeho tým trápila v přípravě a v kvalifikačním duelu s třetím týmem norské ligy se projevila zase.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Sparty Praha a David Brekalo z Vikingu v souboji o míč během utkání 2. předkola Konferenční ligy.

„I tentokrát měli Kuchta a Čvančara šance, nebezpečný v koncovce byl i Hancko. Až se do nich dostanou příště, nezaváhají, tím jsem si jistý," uklidňoval Priske své hráče, fanoušky i sám sebe.

Jsme zklamaní. Ještě jsem tady nezažil soupeře, kterého bychom takto zavřeli, říká Dávid HanckoVideo: Sport.cz

„Fanoušci za námi stojí a podporují nás, což je důležité, protože je budeme potřebovat. Věřím, že ocenili, že mužstvo chtělo uspět a vnímali, co chceme hrát a jak chceme hrát, že viděli herní principy, jichž se budeme držet. A to přesto, že to nebyl náš den a že jsme nevyhráli, " kvitoval skvostnou atmosféru, kterou na Letné při premiéře zažíval.

Výhrou se ovšem neuvedl, neboť norský protivník povýšil defenzivu nade vše a Sparta nedokázala najít pevnou, ráznou a umně vystavenou skandinávskou obrannou zdí cestu. A to přesto, že se v ní trhliny objevily.

„Nebylo to o štěstí, protože v něj nevěřím. Po taktické stránce jsme si počínali správně, jen jsme prostě soupeře nepřekonali. Ale to někdy zápasy přináší. Viking hrál skutečně hodně defenzivě. Dokonce víc, než jsme viděli na viedozáznamech z jeho minulých střetnutí. Takhle defenzivně si příliš často nepočínal, napadal hodně agresivně, měl jiný přístup," netajil Priske, že ho taktika a styl hry norského protivníka přece jen překvapil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Samúel Kári Friojónsson z Vikingu a Tomáš Wiesner ze Sparty Praha v souboji během utkání 2. předkola Konferenční ligy.

„Bylo na nás najít správné řešení. Jenže pokud nevyužijete šance, je to složité. Kdybychom dali gól už v prvním poločase, musel by soupeř hru víc otevřít. Takhle bránit v posledních dvaceti minutách výsledek v obranné lajně v šesti sedmi lidech. A my si nedovedli pomoci ani standartní situací, kterých jsme měli dost. Z rohů i dlouhých autů, které dělaly soupeři problémy."

Do základní sestavy postavil dánský trenér čtyři nové akvizice, které do Sparty přišly během letní přestávky, a Priske si jejich výkon v prvním ostrém soutěžním duelu pochvaloval.

Foto: Sofascore.com

Statistika utkání Sparta - Viking.

„Zelený mě hodně nadchl. Tichý hráč, ale profesionál, který představuje velký přínos. Pro Mejdra je náš styl hry nový, ale bude se zlepšovat. Fortelný a Sadílek dominovali v záloze, první kvalitní prací s míčem s střelbou zdálky, druhý pohybem, což představuje pro mužstvo velký přínos. Vždyť Sadílek podle čísel, které mám k dispozici, naběhal téměř třináct kilometrů. Kuchta pracoval vpředu velice tvrdě, byl platný v napadání. Spokojený jsem byl prostě se všemi," nezapomněl ani na střídajícího Daňka.

Reklama

Související témata: