Hlavní obsah

Za obratem jsme si šli. Karta se obrátila, hodnotí Svědík a děkuje fanouškům i partnerkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvedli fantastický obrat. Hráči Slovácka vyhráli v Konferenční lize na hřišti francouzského favorita z Nice 2:1 a jsou ve hře o postup ze skupiny. Kouč Martin Svědík po utkání děkoval zejména přibližně stovce fanoušků, kteří na jinak prázdném stadionu vytvářeli slušnou atmosféru. Zmínil také výborný výkon gólmana Filipa Nguyena. Jestli výhra může nastartovat do zbytku podzimní části, si momentálně jistý není.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Trenér Slovácka Martin Svědík při utkání v Nice.

Článek
Fotogalerie

Nice (od našeho zpravodaje) - Jestli výhra může nastartovat do zbytku podzimní části, si momentálně jistý není.

Úvodních čtyřicet pět minut z vaší strany nebylo ideálních. Souhlasíte?

První poločas byl z naší strany nejhorší v Konferenční lize, navázali jsme na nedělní utkání s Bohemkou. Ztráceli jsme jednoduché míče. Soupeř změnil rozestavení, ale nedokázali jsme reagovat, což se povedlo až po pauze.

Jak důležitý byl v bráně Filip Nguyen, který chytil klidně pět gólových šancí?

Za stavu 0:1 nás držel. Nastartoval tým, jeho výkon byl velmi důležitý. Od vyrovnání jsme byli lepší a nebezpečnější, soupeř se do ničeho nedostával. Pramenilo z toho vyloučení a rozhodující trefa.

Vítěznou trefu zaznamenal Petr Reinberk, který přímé kopy často nezahrává. Jak vzniklo, že se k míči postavil zrovna on?

Rambo to kopat neumí podle mě (smích). Sami víte, že standardky nám obecně dělají problémy. Marek Trávník je během utkání nezahrával tak, jak jsme chtěli, byly to velké kopce. To, že si k tomu nakonec stoupnul Péťa, byla trochu náhoda. Vzpomněl si na zápas se Spartou, které dal dva góly.

Jste stále ve hře o postup ze skupiny. Bude Evropa teď prioritou?

Nemůžeme s k tomu takto stavět, vidíme, jaké máme problémy v lize. Prioritou je pro nás vždy zápas, který aktuálně následuje.

Jak podstatná bude výhra pro konec podzimní části?

Otočení zápasu je důležité pro tým, stejně jako výkon Filipa Nguyena. Pro další utkání je to velká vzpruha, ale jestli na celou závěrečnou část podzimu, teď nemohu říct.

Myslíte, že se k vám v Nice trochu vrátilo štěstí?

Karta se obrátila. Jsem rád, že jsme využili vyloučení, v deseti hrál i Partizan. Šli jsme si za tím a dali gól. Jestli červená na konci byla oprávněná, teď nevím. Otočili jsme to také díky vynikajícím fanouškům a partnerkám tady na stadionu. Tedy všem, kteří zde byli, fandili a díky nim se nám hrálo tak dobře.

Těší vás, že Slovácko přidalo body do českého koeficientu?

Ano, konečně jsme přispěli i my. Mrzí mě ale, že například Slávka to nedotáhla.

Reklama

Související témata: