Hlavní obsah

Žádná vybraná mluva! Fandové se pustili do Sparty. Kam vede nová Rosického cesta?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezdar Sparty na severu Evropy v předkole Konferenční ligy rozlítil fanoušky, přímo sváděl k různým nevybíravým komentářům. Letenští pod novým trenérem Brianem Priskem hráli s norským celkem doma 0:0, v odvetě dali gól, ale nakonec to na postup nestačilo, i když byli bráni jako jasný favorit.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Trenér Sparty Brian Priske

Článek

Fandové si v hodnocení rozhodně nebrali servítky. Sítě jsou zaplaveny rýpnutími, obviňováním, zesměšňováním... Velký sparťan Pokáč asi není rád, že jeho stará píseň je stále platná. Sparta to zpacká rok co rok, ať se děje, co se děje.

Pro sparťanské fandy jsou to muka. Ale vybrali si sami, zlomyslně připomínají mnozí příznivci rivalských týmů. Stejně tak sám vybíral Spartu exslávista Jan Kuchta. který to také schytává...

„Největší smolař je jednoznačně Kuchta. Přestoupil těsně před válkou do Ruska. A i přesto to není nejhorší přestup, který letos udělal...," stojí v jednom z drsných tweetů připomenutí fotbalových cest českého reprezentanta. Stranou zájmu nezůstávají aktéři klíčového momentu - Dávid Hancko a Dominik Holec. Ovšem možná až nezaslouženě zastiňují to podstatné: výjimečnou setrvalost sparťanských propadáků.

Majitel Daniel Křetínský je přesto povětšinou v tomto směru ušetřen, i když v jeho éře jsou šokující výpadky jeho ansámblu už tradiční. Velká vyhlášení a plány také.

Terčem ataků je o to více jeden z letenských ředitelů. „Tomáš Rosický avizoval, že našel pro Spartu novou cestu. Jen teda zapomněl zmínit, že vede zase do pr...," píše se v jednom z příspěvků na sítích a s notnou dávkou ironie byl připomínán i poslední příchod na Letnou. Asger Sörensen dorazil z druholigového Norimberku a hned zaujal místo vedle nešťastníka Hancka.

Sparta měla postoupit. Myslím, že Viking je hodně průměrné mužstvo, byť dobře bránící, hodnotí Zdeněk Ščasný v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Reklama

  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň