Hlavní obsah

A zase ti Rangers. Kapitán Frankfurtu dostal kopačkou do hlavy, stejně jako Kolář

Českým fanouškům, kteří sledovali zápas finále Evropské ligy mezi Eintrachtem Frankfurt a Glasgow Rangers, zajisté na mysl v páté minutě vyvstaly nepříjemné vzpomínky na zápas skotského klubu s pražskou Slavií. I když kapitán Frankfurtu Sebastian Rode na tom po ráně kopačkou od Johna Lundstrama do hlavy naštěstí nebyl tak zle jako gólman Ondřej Kolář po útoku Kemara Roofeho.

Foto: @Morrisson8709, Twitter

Kapitán Frankfurtu Sebastian Rode to schytal kopačkou do hlavy.

Článek

Fotbalisté Frankfurtu to dokázali. Po dlouhých 42 letech dokázali vybojovat první evropskou trofej a ovládli Evropskou ligu. Fotbalisty skotského klubu Glasgow Rangers porazili v penaltovém rozstřelu 5:4 a zajistili si účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

V Česku snad nebyl jediný fotbalový fanoušek, který by přál úspěch skotskému klubu. Lidé totiž stále nemohou zapomenout na odvetný zápas osmifinále Evropské ligy se Slavií, ve kterém došlo k roztržce mezi Glenem Kamarou z Rangers a Ondřejem Kúdelou, a také k hrůzostrašnému faulu Roofeho, který kopačkou trefil brankáře Koláře přímo do obličeje.

Od té doby musel Kolář chytat v helmě a masce, Roofe tenkrát vyfasoval dodatečný čtyřzápasový distanc. Nyní kolíky v hlavě pocítil i kapitán Eintrachtu Rode, kterého už v páté minutě zápasu trefil Lundstram.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sebastian Rode (@rodesebastian)

Za svůj zákrok však nevyfasoval ani žlutou kartu, což příznivce německého klubu rozlítilo. Hráči na hřišti však dokázali své emoce zkrotit a zápas se obešel bez větších potyček. Zraněný kapitán se později s fanoušky podělil na sociálních sítích o fotografii po ošetření.

Reklama

Související témata: