Hlavní obsah

Arteta před cestou do Prahy velebil kanonýra a čisté konto

Suverénním vítězstvím se fotbalisté Arsenalu naladili na čtvrteční odvetu čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Slavie Praha. Londýnský klub v neděli večer ovládl bitvu na hřišti Sheffieldu United (0:3), hvězdou večera byl útočník Alexandre Lacazette, který vstřelil dvě branky. Stínem utkání však bylo další zranění v týmu Gunners.

Foto: Tim Keeton, ČTK/AP

Trenér Arsenalu Mikel Arteta gestikuluje během utkání Premier League proti Sheffieldu United.

Článek

Kanonýry, jak je soupeři úřadujících českých šampionů přezdíváno, ve čtvrtek šokoval gólový direkt Slavie v nastavení znamenající vyrovnání na 1:1. Pro Arsenal je totiž jedinou cestou do evropských pohárů v příštím ročníku triumf v Evropské lize garantující pozici v Lize mistrů.

„Do Prahy jedeme vyhrát. Nic jiného si nepřipouštíme. To je způsob myšlení, který potřebujeme. A jedinou možností, jak se na Slavii nejlépe připravit, bylo vyhrál v Sheffieldu," vysvětloval Mikel Arteta, trenér Arsenalu, po jednoznačném triumfu, který dvěma góly zařídil Lacazette a jednou se trefil Martinelli.

„Hráli jsme opravdu na vysoké úrovni. Kontrolovali hru a já od začátku cítil, že kluci jsou efektivní. Byla to ideální příprava na čtvrteční utkání v Praze," vykládal Arteta a velebil autora dvou tref. „Lacazette proti Slavii promarnil dvě velké šance a potřeboval se gólově prosadit. Hrál skutečně skvěle."

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Kanonýr Arsenalu Alexandre Lacazette se v neděli v ligovém utkání proti Sheffieldu trefil hned dvakrát.

I francouzský útočník připustil, jak důležité pro něj trefy s pořadovým číslem deset a jedenáct v letošním ročníku Premier League byly důležité. „Proti Slavii jsem promarnil snadnou příležitost a měl jsem obrovskou chuť vše odčinit proti Sheffieldu," vyprávěl Lacazette. „Myslím, že je to super výsledek pro naši sebedůvěru. Všichni víme, že máme kvalitu. Ale někdy nám trochu chybí sebevědomí na obou koncích hřiště," říkal kanonýr Arsenalu.

Ten navíc poprvé od 30. ledna, kdy remizoval 0:0 s Manchesterem United, udržel čisté konto. „Už bylo na čase. Série zápasů, kdy jsme pokaždé inkasovali, byla nekonečná," připomínal Arteta, že vytouženou nulu Arsenalu nedopřála ani Slavia při prvním střetu.

Foto: Rui Vieira, Reuters

Brankář Arsenalu Bernd Leno udržel v utkání se Sheffieldem čisté konto.

Londýnský celek odehrál nedělní generálku na duel se Slavií v sestavě: Leno - Chambers, Holding, Marí, Xhaka - Thomas, Ceballos - Pépé, Saka (69. Willian) - Martinelli (83. Alnaní) - Lacazette (89. Nketiah).

Zápas nedohrál devatenáctiletý talent Bukayo Saka a jeho start v odvetě EL je nejistý. „Poslední, co jsme potřebovali, bylo další zranění. Ale cítil bolest ve stehně," vysvětlil Arteta předčasné stažení mladého záložníka a chválil Xhaku, který poprvé pod Artetou nastoupil na pozici levého obránce. „Má dostatečné kvality, aby daný post zvládl," vysvětlil nečekaný tah trenér Arsenalu.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang by v odvetě v Edenu neměl chybět.

Arsenal se v poslední době potýká s řadou absencí. Do odvety v Praze nezasáhnou obránci David Luiz s Kieranem Tierneym a také záložníci Martin Ödegaard a Emile Smith Rowe. Zápas se Sheffieldem vynechal kvůli nemoci také kapitán Pierre-Emerick Aubameyang, ale španělský kouč věří, že od odvety v Praze už zasáhne.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: