Hlavní obsah

Baroš zachraňuje Skibbemu rozviklanou trenérskou židli

BERLÍN/PRAHA

Dočasnou spokojenost se podařilo fotbalistům Galatasaraye Istanbul zařídit svému kouči Michaelu Skibbemu, pod nímž se údajně hýbe jeho trenérská židle. Po výhře 1:0 v Poháru UEFA nad Herthou Berlín, navíc na trávníku německého týmu, dočasně utichly hlasy kritiků. Největší měrou se o to postaral český reprezentační útočník Milan Baroš, který v 69. minutě proměnil pokutový kop a překonal svého krajana Jaroslava Drobného v bráně Herthy.

Článek

Ze souboje Drobný - Baroš ale v prvním poločase několikrát vyšel jako vítěz gólman německého týmu. Nejdříve společně s obránci Baroše do šance nepustil a v 25. minutě si poradil s jeho střelou. Ve druhém poločase ale už nestačil na střelu ze značky pokutového kopu. Pro Baroše znamenala branka již čtvrtou trefu v soutěži.

Po inkasovaném gólu hráči z hlavního města Německa zvýšili svou aktivitu, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. „Nejdříve musím říci, že jsme hráli lepší fotbal než náš soupeř,“ těšilo trenéra tureckého týmu Skibbeho po zápase. „Až do naší branky z penalty jsme byli dominantním týmem. Ačkoliv poté Hertha převzala iniciativu zápasu a v posledních minutách nás tlačila, neinkasovali jsme. Měli jsme i trochu štěstí,“ přiznal Skibbe na oficiálních stránkách klubu.

Vítězstvím si tým z Istanbulu zajistil postup do 3. kola Poháru UEFA a v nejbližších dnech se hodlá zaměřit na domácí soutěž. V té je Galatasaray až na čtvrtém místě se čtyřbodovou ztrátou na vedou Trabzonspor. „Naším cílem nyní bude vítězství v nadcházejících zápasech. Chceme se vyšvihnout na vyšší příčky v Turecku,“ prohlásil Skibbe, jehož tým v posledním ligovém kole porazil Hacettepe 3:1. O všechny góly Galatasaraye se postaral Milan Baroš.

Reklama

Související témata: