Hlavní obsah

Benítez jásal nad odvahou Torrese, že šel na penaltu. I když ji nedal

Londýn

Chelsea stojí jeho služby obrovské jmění, přestože se coby útočník trefil teprve podruhé v posledních dvaceti zápasech. Uvadající kanonýr Fernando Torres ve čtvrteční odvetě osmifinále Evropské ligy vstřelil rozhodující postupový gól na 3:1 proti Steaue Bukurešť. Nabyté sebevědomí chtěl následně prodat i při pokutovém kopu, jenže tentokrát selhal. Od kouče Rafaela Beníteze však sklízel pochvaly.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Zklamaný Fernando Torres s krvavým nosem poté, co neproměnil penaltu proti Steaue Bukurešť.

Článek
Fotogalerie

„Teď už má sebedůvěru a nebojí se na sebe vzít zodpovědnost. Jsme rádi, že to vzal na sebe. V zápase dal gól, což pomůže jeho sebevědomí. Pozitivně se to projeví na něm i na celém týmu," chválil výkon svého svěřence Benítez.

Podle něj může být jeho trefa proti Bukurešti zlomovým momentem v jeho střeleckém trápení. „Tenhle gól byl pro něj obrovsky důležitý. Víme, jak maká v tréninku. Před dvěma dny dával v přípravě hodně gólů, bylo jasné, že je blízko. Doufám, že tahle branka bude pro něj jen jednou z mnoha," nepřestává španělský kouč věřit ve střelecké schopnosti svého svěřence.

Z penalty sice Torres trefil jen břevno, ale to nakonec Chelsea mrzet nemuselo, postup už si pohlídala, byť si ho musela v domácí odvetě pořádně odpracovat.

Čech se blýskl

Z Bukurešti si přivezla porážku 0:1 a prohrávat mohla i na Stamford Bridge. Bravurním zákrokem ale zneškodnil střelu Raula Ruseska brankář Petr Čech, který tak částečně odčinil chybu z víkendového pohárového zápasu proti Manchesteru United.

„Kdybychom tuhle šanci proměnili, byl by to pak nejspíš úplně jiný zápas," litoval kouč hostů Laurentiu Reghecampf.

Chelsea poslal do vedení Juan Mata, jenže těsně před přestávkou srovnal po rohovém kopu Vlad Chiriches. Blues v tu chvíli potřebovali k postupu vstřelit minimálně dva góly, což se jim díky Terrymu a Torresovi nakonec podařilo.

„Už v neděli jsme při comebacku proti Manchesteru United ukázali vynikající charakter a velkou kvalitu. Teď jsme předvedli to samé. Bylo to pro nás velké vítězství a skvělá hra proti výbornému týmu," srovnával Benítez čtvrteční zápas s nedělním čtvrtfinále FA Cupu proti Rudým ďáblům, které Chelsea srovnala z 0:2 na 2:2.

Reklama

Související témata: